Futboll

Botërori i Rusisë do të jetë me moviolë në fushë

Kohët po ndryshojnë, rrjedhimisht edhe futbolli.

Një nga temat më të nxehta për sportin më popullor në botë, moviola në fushë, është rikthyer në qendër të vëmendjes nga Presidenti i FIFA-s, Gianni Infantino. Ky i fundit njoftoi se teknologjia do të praktikohet në Kupën e Botës “Rusi 2018”, teksa foli në Samitin Ekzekutiv për Futbollin të zhvilluar në Paris, ku morën pjesë presidentët dhe sekretarët e përgjithshëm të Federatave anëtare të qeverisë së futbollit.

Moviola VAR

Moviola në fushë gjithnjë do të përbëjë debat në botën e futbollit

Bordi ndërkombëtar i Federatave në marsin e kaluar vendosi që teknologjia në fushë t’i nënshtrohet një testi për dy vjet e gjysmë për të parë sesa do të jetë në gjendje të ndihmojë gjyqtarët në marrjen e vendimeve të duhura në kohë reale. Deri tani, ligat që kanë marrë përsipër kryerjen e këtij testimi janë ato të Gjermanisë, Australisë, Brazilit, Holandës, Portugalisë dhe SHBA-së. Samiti i radhës i FIFA-s do të mbahet në Singapor në datat 6, 7 dhe 8 dhjetor të këtij viti.

 

[interaction id=”58371ccf10941d3913477139″]

Më shumë nga Futboll