Atletikë

E bujshme, hiqet medalja e artë për Usain Bolt…

Nesta Carter ka humbur apelin e tij kundër vendimit për t’i hequr medaljen e artë skuadrës së Xhamajkës, ku përfshihet edhe Usain Bolt, pasi Carter rezultoi pozitiv me doping.

Një kampion gjaku i Carter në Lojërat Olimpike “Pekin 2008” ka rezultuar pozitiv me një substancë të ndalur simuluese, në bazë të testeve të bëra në janarin e kaluar, kësisoj është hequr një medalje ari e dhënë dhjetë vjet më parë.

Carter ishte në katërshe me sprintierët e tjerë Bolt, Powell dhe Frater në garën 4x100m dhe e reklamoi vendimin në KAS, por Gjykata e Arbitrazhit Sportiv i dha të drejtë IAAF për vendimin e marrë.

Kjo do të thotë se Bolt ka një medalje më pak në karrierën e tij që e ka bërë atletin më të madh të të gjitha kohërave.

Më shumë nga Atletikë