Kampionatet në Europë

FIFA merr anën e Barçës në polemikat e fundit me Neymarin

Marrëdhënia midis Barcelonës dhe Neymar, nga viti 2013 deri në vitin 2017, filloi të shënjohej me polemika dhe gjyqe, madje përfundoi në të njëjtën mënyrë. Një proces gjyqësor i fundit ka lindur nga largimi i sulmuesit brazilian te PSG-ja në këmbim të 222 milionë eurove. Arsyeja: 40 milionë euro premio, që babai dhe përfaqësuesi i tij ranë dakord se do të merrte nga klubi katalanas pas nënshkrimit të rinovimit të lojtarit në verën e vitit 2016. Ndërsa marrëveshja zgjati vetëm një vit, derisa PSG-ja u shfaq, Barça refuzoi të paguajë shumën e sipërcituar. Përgjigjja e Neymar ishte me dërgimin e çështjes në gjykatat e zakonshme dhe të paraqiste një ankesë në FIFA.

Mosmarrëveshja e parë është në fazën fillestare, por qeveria më e lartë e futbollit botëror tashmë ka dhënë pikëpamjen e vet, sipas programit “Què t’hi jugues” të SER-it. Ankesa refuzohet. Megjithatë, mosmarrëveshja nuk është shumë e gjatë. Tani është Barça, që ka në tryezë mundësinë për t’i kërkuar 75 milionë euro Neymarit për shkelje të kontratës. Në klubin katalanas nuk janë dhe aq optimistë me dështimin e ankesës së brazilianit në FIFA, sepse dyshojnë se lojtari nga São Paulo dhe këshilltarët e tij do ta studiojnë rrugën e CAS-it, përveç vazhdimit të ndjekjes së rastit në gjykatat e zakonshme.

Më shumë nga Kampionatet në Europë