Futboll

La Liga i bashkohet Bundesliga-s dhe Serie A

Presidenti i La Liga-s Javier Tebas ka konfirmuar se video asistenti “VAR” do të implementohet në kategorinë e parë spanjolle duke filluar nga sezoni tjetër.

“VAR do të jetë pjesë e kampionatit sezonin tjetër,” ka shpallur ai të martën.

Tebas në fillim ka qenë kundër sistemit, duke thënë se ishte tepër i shtrenjtë.

Në shtator, është vendosur të provohej në Copa del Rey, me sistemin që do të përdoret i plotë në La Liga duke filluar nga 2018/19.

Gjithsesi, konfirmimi ka ardhur më herët se sa pritej.

VAR do të përdoret në raundet e ardhshme të Copa del Rey dhe do të jetë 100% pjesë e sezonit tjetër.

Në Bundesliga dhe Serie A ka pasur jo pak polemika, ku VAR-i tashmë përdoret në kampionat.

Image result for var la liga

Më shumë nga Futboll