RUSI 2018

Mancini, trajneri i ri i Italisë? Nuk e përjashtoj atë, absolutisht!

Nga Shën Petersburgu në Itali. Për momentin, vetëm për të marrë pjesë në një program televiziv, sepse në Rusi, Roberto Mancini është mirë dhe synon të qëndrojë atje. Por, kush e di se në të ardhmen e tij nuk mund të jetë në stolin e Italisë. “Para zgjedhjes së komisionerit teknik, më duket se ne duhet të zgjedhim presidentin e ri të FIGC, – thotë Mancini, mysafir në transmetimin e Mediaset, “Tiki Taka”. – Por, unë nuk e përjashtoj stërvitjen e Italisë, por mendoj si trajnerë të tjerë. Kur jeni trajner, kurrë nuk mund të përjashtoni asgjë”.

Zgjidhja do të vijë prej buxhetit të vënë në dispozicion nga Këshilli Federal: 5 milionë bruto për 6 muajt e parë. Dhe prandaj, në praktikë, 10 milionë bruto në vit. Buxheti u miratua dje në mënyrë unanime, në prani të tre kandidatëve, Cosimo Sibilia, Carlo Gravina dhe Damiano Tommasi. Të gjithë pajtohen se Italia duhet të fillojë nga një emër i madh për të zgjuar entuziazmin popullor. Dhe midis Ancelottit e Contes, Mancini nuk e ka me vrap këtë pjesë.

Më shumë nga RUSI 2018