Atletikë

Nis kombëtari i atletikës, ja kampionët e ditës së parë

Në stadiumin “Elbasan Arena” janë zhvilluar garat e ditës së parë të Kampionatit të 80-të Kombëtar të Atletikës, me pjesëmarrjen e atletëve më të mirë mnga e gjithë Shqipëria. Garat e këtij eventi që organizohet nga Federata Shqiptare e Atletikës do të organizohen në dy ditë, teksa nesër atletët do të zbresin sërish në pistë dhe në fund do të dalin edhe ekipet kampione. Izmir Smajlaj e Luiza Gega janë ndër emrat që spikatin në këtë kampionat në garat e sotme, sportistë që do të zbresin edhe nesër në fushë e synojnë të tjera medalje.

Rezultatet e ditës së parë të kampionatit të atletikës

Kampionët 2018 – Meshkuj

100m,                   Izmir Smajlaj (Vllaznia)                   11”15

400m,                    Franko Burraj (Vllaznia)                 47”94

800m,                    Marko Makaj (Tirana)                    1’53”14

3000m,                 Raid Sadiku (Teuta)                         10’52”15

5000m,                 Ueslej Provest (Tirana)                  15’57”46

4x100m,               Vllaznia                                                 43”49

3-hapsh,               Muhamet Çengeli (Vllaznia)        15.07m

Gjyle,                    Adriatik Hoxha (Teuta)                  15.56m

Kampionet 2018 – Femra

100m,                    Iveta Urshini (Skënderbeu)         13”07

100m/p,               Melisa Sina (Partizani)                    16”94

400m/p,               Relaksa Dauti (Tirana)                    1’06”48

400m,                    Iliana Beqiri (Tirana)                        1’00”26

1500m,                 Luiza Gega (Tirana)                          4’16”88

4x100m,               Skënderbeu A                                   51”14

3-hapsh,              Erisa Rrasa (Vllaznia)                       10.92 m

Çekiç,                    Emiliana Ciko (Tirana)                     45.63 m

Më shumë nga Atletikë