RUSI 2018

Probleme për CR7, adidas shpenzon miliona euro për ta ndalur

Ekspertët e adidas, kompania e famshme e veshjeve sportive, mendojnë se kanë zbuluar sekretin për të ndalur goditjet e dënimit të Cristiano Ronaldo-s. Cili është sekreti? Topi i ri i botërorit.

“Telstar 18” është dizajnuar që të mos ketë sa më pak ndryshime të drejtimit të jetë e mundshme. Kjo duhet të ndihmojë portierët në Rusi, por jo lojtarët si Cristiano Ronaldo, i cili është një ekspert në goditjet e dënimit.

Adidas ka shpenzuar tre vite dhe miliona euro për krijimin e atij që besohet të jetë topi më perfekt i përdorur ndonjëherë në futboll.

Panelet e topit, i cili është bazuar te modeli i sferës së përdorur në Meksikë 1970-të, janë krijuar për të limituar ndikimin e ajrit pasi ai goditet.

Gjithashtu, topi është vënë në provë nga një makineri goditëse në zyrat e adidas në Gjermani, duke bërë goditje që kanë arritur deri në 55 kilometra në orë.

Adidas poured plenty of research into its new ball

The Telstar 18 is the result of plenty of hard work

No stone was left unturned as bofffins tried to ensure the ball would not swerve through the air

Më shumë nga RUSI 2018