Fitnes

Simptomat e diabetit, ndoshta këto nuk i keni ditur

Simptomat e diabetit, ndoshta këto nuk i keni ditur

Nëse keni menduar se simptomat e diabetit janë të lehta për t’u kuptuar dhe të njëjta për çdo person, gaboni rëndë. Etja, nevoja për tualet apo mpirja e duarve janë vetëm disa sinjale që trupi jep, të cilat me siguri i keni mësuar në shkollë dhe mjaftoheni me aq.

Le ta nisim me lëkurën. Njollat e errëta janë një sinjal për rritjen e nivelit të sheqerit në gjak. Niveli i lartë i insulinës promovon rritjen e qelizave të lëkurës dhe melaninës, prandaj edhe testet me shumë gjasa do të zbulojnë nivele më të larta se zakonisht të sheqerit në gjak.

Kalojmë te shikimi. Kur jeni me diabet, mund të vëreni përmirësim apo përkeqësim të pamjes. Ju nuk do ta dini se cili rast jeni, kështu që thjesht bëni një vizitë për të kuptuar ç’po ndodh, në rast se përjetoni diçka të tillë.

Vazhdojmë me kruarjen! Kujdes, mos qeshni! Nuk po themi se keni zgjebe. Diabeti çrregullon qarkullimin e gjakut, që mund të shkaktojë kruarje. Disa pacientë kanë kruarje të madhe, kështu që duhet të keni kujdes, nëse kuptoni se po ju ndodh.

Dëgjimi është i katërti sinjal. Nëse filloni ta kuptoni se nuk dëgjoni mirë, bëni një test të sheqerit në gjak. Dobësimi i të dëgjuarit është tregues i hershëm i diabetit.

Dhe, e fundit, gërhitja e rëndë! Është vërtetuar se pacientët me diabet të tipit 2 e kanë këtë simptomë, duke shtuar madje edhe përgjumje gjatë ditës. Një vizitë duhet, miq!


Klikoni butonin “send to messenger” për të marrë lajmet e fundit me mesazh, zgjidhni ekipin ose sportin tuaj të preferuar


Më shumë nga Fitnes