TECH

VIDEO: Shtëpitë e ndërtuara nga robotët nuk janë thjesht fantazi

Kjo video do të jetë një nga gjërat më të bukura, që keni parë së fundmi. Shtëpitë e së ardhmes, siç do ta shihni vetë më poshtë, do të mund të ndërtohen thuajse plotësisht vetëm me punën e robotëve.

Po flasim për dizenjimin, planifikimin e proceseve dhe ndërtimin e një shtëpie fillimisht eksperimentale, e cila shumë shpejt do të kthehet në realitet. Robotët jo vetëm që mund të ndërtojnë vendin ku ju do të kaloni rreth 75% të jetës suaj, por edhe t’i japin forma që vështirë se i keni imagjinuar ndonjëherë.

This 3-story home was built by robots

Designed, planned AND constructed by robots

Posted by Futurism on Samstag, 23. September 2017

 

Muret nuk kanë pse të jenë “strikte”. Robotët kanë miliona zgjedhje në “repertorin” e tyre dhe mund t’i kthejnë shtëpitë në vepra arti.

Më shumë nga TECH