TECH

WhatsApp ju prish punë me të dashurën, tregon se ku ndodheni në kohë reale

WhatsApp ju prish punë me të dashurën, tregon se ku ndodheni në kohë reale

WhatsApp tani e tutje do t’ju lejojë të kuptoni se ku gjenden shokët tuaj në kohë reale. Aplikacioni do të ketë opsionin “live location”, që i mundëson çdo përdoruesi të tregojë se ku gjendet, kur po bisedon me një shok “online”.

Më përpara, aplikacioni ishte disi më i kufizuar në këtë aspekt, sepse u lejonte përdoruesve vetëm një vend statik në hartë. Tani gjithçka do të jetë më e shpejtë dhe me rreze krejtësisht më të vogël. Ju do ta kuptoni se ku e keni shokun për 15 minuta, një orë apo tetë orë.

Kjo duket edhe si diçka e frikshme, por WhatsApp thekson se “është një mënyrë e thjeshtë dhe e sigurt për t’u treguar njerëzve se ku je”. Një problem mund të jetë çështja e baterisë, sepse GPS-i e ngarkon shumë celularin inteligjent. Kjo ka nxitur drejtuesit e kompanisë që punojnë për ta gjetur sa më shpejt zgjidhjen, sidomos për ata që nuk përdorin celularin më të fundit.

Më shumë nga TECH