Miks Bota

Zhgënjejnë Shiffrin e Gut, në Flachau triumfon Hansdotter

Skiatorja suedeze Frida Hansdotter fitoi garën e sllallomit për femra, zhvilluar në pistën austriake të Flachau, garë e vlefshme për Kupën e Botës në ski. Një rezultat surprizë i kësaj skiatore, që arriti të përfitojë nga gabimet e dy pretendenteve kryesore, për titull amerikanes Mikaela Shiffrin (e treta) dhe zviceranes lara Gut (doli jashtë pistë në zbritjen e parë). Hansdotter i dominoi të dyja zbritjet, duke dhënë kohën e përgjithshme 1’51”40 dhe la pas norvegjezin Nina Loeseth (e dyta), ndërsa e treta u rendit Shiffrin, që pavarësisht këtij pozicioni mori pikë të rëndësishme për renditjen e përgjithshme të Kupës së botës. Skiatorja amerikane kryeson renditjen me 1008 pikë, shkëputur ndjeshëm nga Lara Gut (643 pikë), duke prekur me një dorë titullin kampion për këtë sezon.

[interaction id=”580b7bcd605e06ce17802382″]

Më shumë nga Miks Bota