Atletikë

Zhvillohet Kupa e Shqipërisë në atletikë, ja fituesit

Në stadiumin “Elbasan Arena” u zhvillua Kupa e Shqipërisë në atletikë, një aktivitet orgagnizuar nga Federata Shqiptare e Atletikës dhe ku morën pujesë sportistët më të mirë të sportit të “mbretëreshës” në vendin tonë. Një event që ishte një test i mirë për sportistët në prag të garave më të rëndësishme kombëtare e ndërkombëtare. Ekipi i Vllaznisë për meshkuj dhe ai i Skënderbeut për femra u shpallën fituese të këtij eventi, ndërkohë që Luiza Gega për të rritura dhe Franko Burraj për të rritur, u shpallën si sportistët më të mirë të Kupës së Shqipërisë.

Fitues meshkuj

100m, Ravio Rama (Vllaznia), 10”99

110m/p, Ravio Rama (Vllaznia), 14”90

200m, Franko Burraj (Vllaznia), 22”15

400m, Franko Burraj (Vllaznia), 47”89

400m/p, Krenar Myrteza (Skënderbeu), 55”07

1.500m, Malvin Nikolla (Tirana), 3’57”12

5000m, Andris Tarazhi (Teuta), 18’43”00

4x100m, Vllaznia, 43”87

4x400m, Tirana, 3’29”30

Gjyle, Adriatik Hoxha (Teuta), 15.28 metra

Së larti, Milen Caco (Skënderbeu), 1.70 metra

Së gjati, Gledis Halluni (Vllaznia), 7.16 metra

Disk, Dhimitri Jorgos (Skënderbeu), 41.00 metra

Shtizë, Ingri Nelaj (Tirana), 49”42 metra

3-hapsh, Muhamet Çengeli (Vllaznia), 14.63 metra

Sportisti më i mirë: Franko Burraj (Vllaznia)

Renditja ekipore: Vllaznia, Tirana, Skënderbeu

Fituese femra

100m, Iveta Urshini (Skënderbeu), 12”54

100m/p, Uibi Ahmet (Skënderbeu), 17”60

200m, Iveta Urshini (Skënderbeu), 26”19

400m, Livia Topi (Skënderbeu), 59”85

400m/p, Sara Myrtezai (Skënderbeu), 1’10”63

1.500m, Luiza Gega (Tirana), 4’13”74

5000m, Luiza Gega (Tirana), 15’53”58

4x100m, Skënderbeu A, 52”56

4x400m, Skënderbeu, 4’28”34

Gjyle,  Greta Batusha (Teuta), 9.81 metra

Së larti, Sindi Prifti, (Dinamo 2010), 1.35 metra

Së gjati, Joana Hazisllari (Teuta), 5.44 metra

Disk, Pamela Asllani (Dinamo 2010), 23.69 metra

Shtizë, Greta Batusha (Teuta), 32.70 metra

3-hapsh, Joana Goli (Tirana), 11.00 metra

Sportistja më e mirë: Luiza Gega (Tirana)

Renditja ekipore: Skënderbeu, Tirana, Mjeshtëria Sportive Durrës

Më shumë nga Atletikë