Fitnes

2 ushtrime thelbësore për një trup gjithmonë në formë

Nëse doni të jetoni një jetë të gjatë dhe të shëndetshme, duhet të stërviteni vazhdimisht. Kjo ndihmon për të patur një tru gjithmonë të shëndetshëm dhe mund të shtojë vite jetë. Studimet kanë zbuluar se shumë njerëz në moshë madhore, që kanë një formë të mire fizike, kanë muskujt dhe kockat e njerëzve që janë shumë më të ri se ata. Dhe çdo stërvitje është e mirë, nuk ka rëndësi nëse bëni not apo ecje. Nëse bëni disa nga këto ose të gjitha, atëherë jeni në rregull.

Por, ndërsa një sasi minimale ushtrimesh ka shumë të mira, rezultatet do të ishin akoma më të mirë me më shumë ushtrime. Sipas Dr. Michael Joyner, një fizikan që zhvillon punë kërkimore për Mayo Clinic, i cili është një nga ekspertët më të mirë në botë për fitnes, ka dy ushtrime thelbësore që të ndihmojnë të kesh një trup të mirë, pavarësisht se vitet kalojnë. Në videon e mëposhtme mund të shihni dy ushtrimet e këshilluar nga Joyner.

Më shumë nga Fitnes