Angela Robusti, gruaja supersportive zbulon të fshehtat e jetës me Pippo Inzaghi

18 Shkurt 2021
13:48
Alfred Lleshi

Dinamike dhe me shumë projekte. Kështu paraqitet Angela Robusti, modelja, organizatorja e eventeve, gruaja supersportive, partnerja e Filippo Inzaghi: “Unë gjithmonë kam praktikuar shumë sporte në të kaluarën: nga gjimnastika artistike te atletika dhe vallëzimi”.

Sigurisht, aktiviteti fizik vazhdon të jetë aleati i saj midis një ngjarjeje dhe një tjetre: “Unë fillova një projekt për prodhimin dhe shitjen e produkteve bio, të qëndrueshme, përmes një linje veshjesh të krijuara me materiale italiane dhe që vijnë nga realiteti artizanal. Mendoj se është një mënyrë e mirë për të rritur përsosmërinë tonë në këtë drejtim”. Ajo vlerëson përditshmërinë: Më pëlqen të shëtis në natyrë. Palestra? Nuk është për mua!”

Cila është rutina juaj sportive?
3 herë në javë i përkushtohem xhirotonisë, një lloj sporti që ndihmon në tonifikimin e muskujve. Dhe më pas stërvitem duke ecur shpejt, duke përshkuar 10 deri në 15 km. Më pëlqen të praktikoj sporte në natyrë!

A ndiqni një dietë specifike?
Më pëlqen shumë të gatuaj gjithçka në shtëpi. Çdo ditë shkoj të bëj pazar në tregun organik, sepse jam e bindur se ushqimi i mirë është një pasuri e madhe. Sigurisht, ka shumë punë në kuzhinë. Salca të gatshme? Ndalohen!

A preferon Pippo akoma bresaola dhe plazmon?
Le të shpërndajmë një mit: ai nuk ka ngrënë bresaola prej rreth një viti! Të gjithë sportistët në përgjithësi kanë kufizime ekstreme për ushqimin. Edhe pasi ta kenë braktisur shpirtin e tyre konkurrues, e kanë të vështirë të mësohen përsëri me makaronat me salcë mishi. Pipo i janë dashur disa vite që të mësohet, pasi pushoi së qeni një sportist profesionist. Tani ha gjithçka, por në një version të lehtë. Dhe pastaj… ia kalova pasionin tim për perimet.

Çfarë është kjo?
Jam e varur nga perimet dhe kremrat e perimeve: diçka shumë e mirë, veçanërisht gjatë sezonit të dimrit. Tani, Pipo gjithashtu i do ato.

Dhe pjata e tij kryesore është…
E kam trashëguar nga nëna ime. Parmigiana me patëllxhan, e skuqur në mënyrë rigoroze, por me vaj ulliri ekstra të virgjër dhe domate të freskëta. Dhe si një venecian i mirë…, preferon risottos!

Cili është sekreti juaj i bukurisë?
Kujdesem shumë për veten time, zgjedh gjithçka me kujdes. Unë me të vërtetë i dua produktet natyrore, vajrat thelbësorë që blej në Marok dhe pastaj i përziej. Bëj parfume me produkte natyrale dhe maska ​​për fytyrën. Ndonjëherë eksperimentoj edhe me Filippo dhe Matilde, qenin tonë (buzëqesh). Pastaj, i dua shumë çajrat bimorë”.

Cili është mesazhi për njerëzit që ju lexojnë tani?
Kujdesi për veten, sepse është baza për një të ardhme më të mirë. Duhet të dini si ta dëgjoni veten dhe të përvetësoni një mënyrë jetese të ngadaltë. Kjo periudhë na ka mësuar shumë: duhet të favorizojmë ritme më të ngadalta dhe të vlerësojmë marrëdhënien tonë me natyrën.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit