TECH

Apple hidhet në gjyq për 999 mln $

Pas akuzave se Apple ngadalësonte celularët e vjetër, kompaninë tani e pret një gjyq i ashpër, një që kërkon plot 1 miliard $.

Siç raporton Patently Apple, gjyqi 999 mln $ është hapur nga Violetta Mailyan në Kaliforni, duke shtuar se “çdo pjesëtar i klasës duhet të blinte një iPhone të ri pasi performanca e të vjetrit ra ndjeshëm, diçka që kompania e ka bërë me vetëdije”.

Akuza e Mailyan vijon duke pretenduar se Apple ka pranuar që ngadalëson modelet e vjetra.

Ndërkohë Reuters thotë se akuza ka nga Kalifornia, New York, Illionois, teksa gazeta Haaretz raporton një tjetër çështje që është hapur në Izrael.

Apple akoma nuk ka komentuar mbi akuzat, por një javë më parë ka deklaruar se nuk ka ngadalësuar celularët e vjetër.

Chris Hoofnagle, drejtori i fabrikës për Berkeley Center për Ligjin dhe Teknologjinë, është shprehur për Reuters se kompania nuk ka bërë asnjë gabim.

Image result for Apple was “slowing down

Më shumë nga TECH