Julian Hoxhaj

Julian Hoxhaj

Julian Hoxhaj është gazetar sportiv në Telesport, i diplomuar për “Histori-Gjeografi” (Bachelor) dhe Trashëgimi Kulturore (Master Shkencor), në universitetin “Aleksandër Xhuvani” Elbasan. Karrierën si gazetar e ka nisur në Elbasan (viti 2012), ku ka punuar në Tv Skampa Elbasan si: Gazetar për tre vjet dhe më pas Kryeredaktor dhe Menaxher Marketingu për dy vjet. Eksperienca të tjera në media janë ato në: Ish-gazeta elektronike “Idea”, “Shekulli”, “Elbasani News”, “Elbasani Plus” etj. Në fushën e gazetarisë ka pasur disa arritje si: I vlerësuar me titullin “Gazetar i Vitit” nga Unioni i Gazetarëve, dhe fitues i “Konkursit për gazetarët e rinj, organizuar nga Fondacioni Mediatik Dritan Hoxha dhe Top Channel”. Gjatë karrierës si gazetar në televizion, Julian Hoxhaj ka qenë Autor dhe Moderator i disa emisioneve televizive në Elbasan dhe Tiranë.