Bilanci tragjik i “Coroinavirus”, ja 30 viktimat e deritanishme nga sporti

23 Prill 2020
13:21
Alfred Lleshi

Koronavirusi ka shkaktuar vdekjen e sportistëve dhe personaliteteve të shquara, të lidhura me sportin. Futbollistë, boksierë, çiklistë dhe pilotë të të gjitha kombësive. Këto janë 30 viktimat e sportit nga Covid-19.

– Donato Sarabia. Atleti italian, kampion europian në pista të mbyllura. 56 vjec (shtator 1963-prill 2020)

– Goyo Benito. Futbollisti i Real Madridit. 73 vjec (tetor 1946-prill 2020)

– Pape Diouf. Presidenti i Olympique Marseille. 68 vjec (dhjetor 1951-mars 2020)

– Miguel Jones. Lojtar i Atlético Madrid. 81 vjec (tetor 1938-prill 2020)

– José Luis Capón. Lojtar i Atlético Madrid. 72 vjec (shkurt 1948-mars 2020)

– Orlando McDaniel. Lojtari i Denver Broncos. 59 vjec (dhjetor 1960-mars 2020)

– Tom Dempsey. Lojtari NFL. 73 vjec (janar 1947-prill 2020)

– Lorenzo Sanz. Presidenti i Real Madridit. 76 vjec (gusht 1943-mars 2020)

– Norman Hunter. Futbollisti i Leeds. 76 vjec (tetor 1943-prill2020)

– José Antonio Martínez Bayo. Kampion spanjoll në 1.500 metra. 67 vjec

– Daniel Yuste. Çiklisti spanjoll. 75 vjec (nëntor 1944-mars 2020)

– Francisco Aritmendi. Atleti kampion në “Tokio 1964”. 81 vjec (shtator 1938-prill 2020)

– Baldiri Alavedra. Futbollisti i Barcelonës. 76 vjec (shkurt 1944-prill 2020)

– Pearson Jordan. Sprinter i Barbados. 69 vjec (tetor 1950-mars 2020)

– Italo De Zan. Çiklist italian. 94 vjec (korrik 1925-mars 2020)

– Luciano Federici. Futbollisti italian. 81 vjec (maj 1938-mars 2020)

– Benito Joanet. Portieri spanjoll. 84 vjec (shtator 1935-mars 2020)

– Danilo Barozzi. Çiklisti italian. 92 vjec (gusht 1927-mars 2020)

– Innocenzo Donina. Futbollisti italian. 69 vjec (korrik 1950-mars 2020)

– Angelo Rottoli. Boksieri italian. 61 vjec (dhjetor 1958-mars 2020)

– Zaccaria Cometti. Futbollisti italian. 83 vjec (janar 1937-prill 2020)

– Arnold Sowinski. Futbollisti francez. 88 vjec (mars 1931-prill 2020)

– Kenneth Farnum. Çiklist i Barbados. 89 vjec (janar 1931-prill 2020)

– Roger Chappot. Lojtar zvicerian i hokejit në akull. 79 vjec (tetor 1940-prill 2020)

– Frits Flinkevleugel. Futbollisti hollandez. 79 vjec (nëntor 1939-prill 2020)

– Cyril Lawrence. Futbollisti anglez. 99 vjec (qershor 1920-prill 2020)

– Peter Whiteside. Atleti britanik. 67 vjec (qershor 1952-prill 2020)

– Lukman Niode. Notar indonezian. 56 vjec (tetor 1963-prill 2020)

– Bob Lazier. Piloti amerikan. 81 vjec (dhjetor 1938-prill 2020)

– Teruyuki Okazaki. Karateisti japonez. 88 vjec (qershor 1931-prill 2020)

Lajme të tjera

Lajmet e fundit