RUSI 2018

Brazili kërkon hetime për golin e Zvicrës, ka tri pyetje publike për FIFA-n

Kombëtarja braziliane ka vendosur të hidhet në sulm dhe të ushtrojë presion ndaj FIFA-s. Ajo ka kërkuar në një dokument zyrtar, që t’i dërgojë imazhe dhe audio të asaj që u tha në VAR, të dielën, gjatë ndeshjes kundër Zvicrës.

Federata e Futbollit të këtij vendi nuk e kupton se si u dha goli i Zvicrës si i rregullt, rast në të cilën ka një shtytje të dukshme të Zuber ndaj Miranda. Për pasojë, është kërkuar nga presidenti Infantino dhe institucioni që ai drejton, që të shpjegojë se si u veprua në atë ndeshje.

“Selecao”, gjithashtu, ka kërkuar të shqyrtojë penalltinë e mundshme për Gabriel Jesus në minutën e 74-t të ndeshjes. CBF bën tri pyetje: a ka dikush nga VAR-i, që të sugjerojë shqyrtimin kolegjial të këtyre veprimeve? A ka kërkuar arbitri meksikan, César Ramos, të kërkojë një konsultim me anëtarët e VAR-it? Çfarë komunikimi ka pasur mes palëve?

Më shumë nga RUSI 2018