Ceferin akuzohet në Slloveni: “Curriculum Vitae i falsifikuar”

7 Prill 2023
18:48
Telesport
back button

Aleksander Ceferin sërish në qendër të polemikave, këtë herë direkt nga vendlindja e tij: Sllovenia. Numri një i UEFA-s sapo është rizgjedhur në krye të Federatës Evropiane të Futbollit (ishte i vetmi kandidat) me një pozicion që do ta shohë protagonist deri në vitin 2027.

Ndërkohë, ekzekutivi ka marrë akuza nga media të ndryshme sllovene, duke përfshirë edhe Prava, sipas të cilave Ceferin do të kishte gënjyer për një artikull të caktuar në biografinë e tij. Dokumenti mbi përvojat e presidentit të UEFA-s është aktualisht i pranishëm në faqet e internetit të Federatës Evropiane të Futbollit dhe Federatës së Futbollit të Sllovenisë.

Ceferin, në veçanti, pretendon se ka qenë anëtar i bordit të drejtorëve të NK Olimpija/Bezigrad nga viti 2006 deri në vitin 2011. Një pohim – sipas asaj që u rindërtua nga Prava në një artikull të gjatë – që do të ishte larg realitetit dhe që sipas për portalin slloven supozohej të zhvlerësonte zgjedhjen e tij si president i UEFA-s tashmë në vitin 2016.

Vitet e fundit, Ceferin e ka gjetur vazhdimisht veten në qendër të polemikave, veçanërisht kur iu desh të menaxhonte një nga rastet më me ndikim në botën e futbollit në vitet e fundit: çështjen e Superligës.

Menaxheri slloven ka ndërtuar një mur kundër klubeve që promovojnë turneun dhe ka mbajtur gjithmonë një qëndrim të vendosur dhe vendimtar, madje ka ardhur në përballje (nëse nuk është thyer, si në rastin e Andrea Agnellit) me drejtues të ndryshëm.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit