Drejtuesi i Bayern sulmon federatën gjermane: “Më zhgënjyet totalisht! Nuk e prisja…”

24 Nëntor 2022
16:53
Telesport
back button

Uli Hoeness akuzoi Federatën Gjermane të Futbollit për mungesë guximi në mosmarrëveshjen me FIFA-n. “Ata nuk patën guximin t’i kundërviheshin FIFA-s. Kjo do të ishte e nevojshme urgjentisht, sepse për mua Gianni Infantino është një fatkeqësi e madhe për futbollin botëror”, tha presidenti i nderit i FC Bayern te “RTL Direkt” dhe “RTL Nachtjournal special”.

“Ishte një mundësi e mrekullueshme për t’i treguar atij: deri këtu dhe jo më tej,” tha Hoeness. Fatkeqësisht, DFB-ja e humbi këtë. Në Kupën e Botës në Katar, FIFA ndaloi shiritin e kapitenit të “One Love” nga portieri i kombëtares Manuel Neuer dhe gjashtë kapitenët e tjerë të ekipeve evropiane. Në vend të kësaj, Neuer veshi fashën “Pa diskrimin” të specifikuar nga FIFA kundër Japonisë, e cila synon të qëndrojë kundër diskriminimit të çdo lloji.

Shoqata botërore kishte kërcënuar me sanksione sportive në rast se shiriti shumëngjyrësh i kapitenit “One Love” do të vihej në ndeshjet e Kupës së Botës. Hoeness do të kishte dashur më shumë vendosmëri nga udhëheqja e DFB. “Ajo u përkul shumë nga dritarja për të qenë në përputhje me njoftimin se do të ndiqte vazhdimisht temën. Dhe në fund nuk e bënë këtë”, u ankua ai.

Profesionistët e DFB-së mbajtën duart mbi gojë në foton e ekipit përpara barazimit 2-1 kundër Japonisë të mërkurën, menjëherë para fillimit, në përgjigje të ndalimit të shiritit të kapitenit të “One Love”.

Hoeness gjithashtu beson se turneu aktual do të ketë një ndikim negativ në të ardhmen e futbollit. Ai i tha transmetuesit: “Kupa e Botës, siç është prezantuar aktualisht, definitivisht nuk do të jetë një sukses, kjo tashmë është e qartë dhe padyshim që do të dëmtojë futbollin në tërësi”.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit