E BUJSHME | 300 mln euro kredi e papaguar, Kina ndjek Zhang në Milano dhe mund ta pësojë Interi!

back button
3 Shkurt 2023
21:56
Telesport

Kreditorët e Steven Zhang mund të marin gjithashtu aksionet e Interit nga duart e numrit 1 zikalter. Kjo është ajo që del nga dokumentet që Calcio e Finanza ka mundur të shikojë, mbi padinë që u ngrit në Hong Kong pasi numri një i klubit zikalter nuk shlyente një borxh mbi 300 milionë euro ndaj China Construction Bank Asia.

Krahas padive në Hong Kong dhe SHBA, në fakt, siç doli muajt e fundit, në Gjykatën e Milanos po zhvillohet edhe një proces gjyqësor, me të cilin kreditorët në veçanti kërkojnë që rezoluta me të cilën Interi dha OK të mos për t’i paguar Zhang një rrogë si president klubi.

Në fakt, djali i Zhang Jindong nuk duket të ketë asnjë pasuri apo pasuri të paluajtshme në Itali, sipas dokumenteve, pavarësisht se postimet në rrjetet sociale duket se tregojnë një mënyrë jetese veçanërisht komode. Arsyeja pse China Construction Bank Asia tani dëshiron të pervetesoje asetet italiane të Zhang: edhe sepse, sipas vlerësimeve të prokurorisë, paga duhet të jetë e barabartë me 914 mijë euro në vit.

Sipas aktakuzës, “Interi hoqi dorë nga dëmshpërblimi për Zhang, i cili sipas ligjit italian përbën një akt falas me vlerë ekonomike që prek interesat trashëgimore të Zhang dhe aftësinë e tij për të shlyer borxhin që i detyrohet CCBA.

Për më tepër, Zhang dyshohet se i drejtoi punët e tij financiare në atë mënyrë që pak asete mbaheshin drejtpërdrejt në emër të tij, pavarësisht shfaqjeve të tij të dukshme të pasurisë, në mënyrë që të pengonte kreditorët e tij.”

“Në procedurat italiane, CCBA do të kërkojë të kënaqë vendimin e Hong Kongut kundër Zhang, veçanërisht duke synuar asetet e tij brenda Italisë që do të identifikohen, të tilla si borxhet që i detyrohen atij nga Interi ose aksionet te ‘Inter’. Kështu, Gjykata e Milanos ia kaloi çështjen gjyqtares Alina Zama dhe caktoi seancën e parë për datën 8 mars 2023 në orën 10.00 në të njëjtën Gjykatë të Milanos.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit