E PABESUESHME: Lazio pagoi yllin e Premier League te klubi i gabuar! Ngatërroi Sporting Braga me Sporting Lisbona…

14 Janar 2021
13:40
Telesport

Lazio ka pohuar se departamenti i tyre financiar gabimisht renditi dy pagesa me vlerë 11 milion euro për Pedro Neton te Sporting Lisbona sesa te Sporting Braga sepse ata ishin “mashtruar nga emrat e ngjashëm të klubeve”.

Sipas llogarive të klubit italian, të disponueshëm publikisht në internet, dy pagesa në lidhje me sulmuesin e Portugalisë u paguan te “Sporting Lisbona” ​​në korrik 2018 dhe mars 2019 – pavarësisht nga fakti se ai kurrë nuk ka luajtur për skuadrën në fjalë…

Llogaritë e Lazios dhe Braga gjithashtu duket se nuk bien dakord mbi sasinë e parave të përfshira në marrëveshjen për Neto.

Lazio novac za transfer uplaćivao pogrešnom klubu - SportSport.ba

Lazio rendit pagesat totale prej 11 milion euro, fatura e Braga shpjegon se janë paguar 9,5 milion euro.

Kur Lazio mori lojtarin në një huazim dy-vjeçar në 2017 me një detyrim për të blerë, Braga tha se ata thanë se do të fitonin 12 milion euro të garantuar, duke u rritur në 17 milion të mundshme me bonuse.

Lazio shiti Neto te Ëolves në korrik 2019 për 18 milion sterlina, pothuajse saktësisht një muaj pasi ata kishin bërë të përhershëm huazimin e anësorit nga Braga.

Neto luajti dhe u rrit te Braga, përveç një huazimi te Palmeiras, dhe bëri debutimin e tij për të moshuarit në maj 2017. Tre muaj më vonë, ai dhe shoku i tij i skuadrës Bruno Jordão u bashkuan me Lazion në një hua dy-sezonale.

Le vere cifre che la Lazio dovrà pagare per Pedro Neto e Bruno Jordao |  Lazio | Calciomercato.com

Braga publikoi ​​një deklaratë, duke thënë se të drejtat federale dhe profesionale të lojtarit ishin transferuar përkohësisht te Lazio. Ata gjithashtu thanë se klubi italian do t’i blinte përgjithmonë këto të drejta në fund të sezonit 2018-19 me kusht që të qëndronin në Serie A.

Një shifër prej 7.5 milion euro u citua për huanë fillestare, përveç 5 milion eurove në tarifat e lidhura me performancën dhe 4.5 milion euro të tjera për t’u paguar në 2019 kur transferimi u bë i përhershëm.

Kur Lazio përfundoi e teta në Serie A në sezonin 2018-19 ata ishin të detyruar kontraktualisht të blinin të drejtat e Netos.

Llogaritë e Braga-s regjistrojnë se 4.5 milion euro të rëna dakord më parë u ishin paguar atyre për të gjitha të drejtat ekonomike të Neto-s, përveç një tarifë kredie prej 5 milion euro.

Sidoqoftë,  borderoja e Lazios tregon një “histori tjetër”. Më 1 korrik 2018 – një vit nga huazimi i Neto – klubi italian regjistroi duke paguar te “Sporting Lisbona” ​​8.5 milion euro për të drejtat e Pedro Neto.

Lazio, futuro biancoceleste per Pedro Neto e Bruno Jordao

Pastaj, më 17 mars 2019, një pagesë tjetër prej 2.5 milion euro renditet se i është paguar “Sporting Lisbona” ​​në lidhje me Neto.

Midis 2018 dhe 2020 asnjë nga llogaritë e Lazios nuk tregon ndonjë pagesë për Braga për të drejtat ekonomike të Neto, por pagesat për Sporting Lisbona janë të shënuara.

Sekretari i përgjithshëm i Lazios, Armando Calveri, i tha Guardian përmes postës elektronike: “Unë do të doja të sqaroja se Lazio bleu të dy lojtarët (Pedro Neto dhe Bruno Jordao) nga Sporting Club Braga dhe jo nga Sporting Club de Portugal”.

“Fatkeqësisht, ishte një gabim i bërë nga departamenti ynë financiar që u mashtrua nga emrat e ngjashëm të klubeve”.

I pyetur pse kishte një mospërputhje midis shifrave të renditura nga llogaritë e Braga dhe Lazio, ai shtoi: “Siç mund ta kuptoni, të gjitha informacionet financiare në lidhje me transferimin e lojtarit janë konfidenciale dhe kjo i bën gjërat më misterioze. Por në këtë rast imagjinata tejkalon realitetin. Hetimi juaj është mashtruar nga qasja e ndryshme fiskale e adoptuar nga të dy klubet, ndoshta.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit