Eliminimi nga Champions do t’i kushtonte Milanit rreth 100 mln euro!

29 Nëntor 2023
19:04
Telesport
back button

Milani e ka komplikuar jetën e tyre në grupin e Champions League pas humbjes së djeshme në shtëpi kundër Borussia Dortmundit dhe tani do t’i duhet të bëjnë një gjysmë mrekulli, ose në çdo rast një kombinim rezultatesh veçanërisht të favorshme (fitore në Newcastle dhe humbje përkatëse nga PSG në Gjermani) për të hyrë në raundin e 16-të.

Në rast eliminimi, do të ishte gjithashtu dhe mbi të gjitha një dëm ekonomik dhe financiar për Djallin, veçanërisht nëse shikoni se çfarë mundi të bënte skuadra e Piolit vitin e kaluar në skenën evropiane.

Në fund të sezonit 2022/23, në fakt, Milani grumbulloi 114 milionë euro mbresëlënëse vetëm nga çmimet e ndeshjeve, të cilat bëhen rreth 130 nëse përfshihet edhe merkato.

Deri më sot, në Champions League aktuale, kuqezinjtë kanë grumbulluar gjithsej 20.3 milionë euro për rezultatet. Në detaje 15.64 pjesëmarrja në grupe dhe 4.66 të tjera për fitoren ndaj PSG-së dhe dy barazimet me Newcastle dhe Borussia Dortmund.

Duke marrë parasysh 90 minutat e fundit, në rast eliminimi kuqezinjtë mund të arrijnë maksimumi 23.1 milionë në rast të një fitoreje të parëndësishme ndaj Newcastle. Një eventualitet, ky i fundit, që gjithsesi do të garantonte të paktën një parashutë ekonomike minimale të përfaqësuar nga “ulja” në Europa League.

Me barazim, pra eliminim automatik nga gjithçka, sezoni europian i Milanit do të ndërpritej me 21.2 milionë euro të grumbulluara për rezultatet e arritura, me një disfatë që do të mbetej 20.3. Krahasimi me sezonin e kaluar është i frikshëm: në skenarët më të mirë në të cilët eliminohet Djalli, diferenca i kalon 90 milionë euro. Pothuajse 100 mln euro me pak, megjithatë, në rastet më të këqija të mundshme.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit