Gjykata arsyeton zbritjen e 15 pikëve të Juventusit: Shkelje e rëndë, e përsëritur dhe e zgjatur në kohë

30 Janar 2023
14:35
Alfred Lleshi
back button

“Juve ka kryer një shkelje disiplinore sportive, duke marrë parasysh seriozitetin dhe natyrën e përsëritur dhe të zgjatur të shkeljes”. Gjykata e Apelit të FIGC i shpjegon kështu arsyet që do të zyrtarizohen së shpejti për dënimin -15 pikësh të klubit bardhezi për të ashtuquajturën “fitime kapitale”.

Në themel u konsiderua se Juve e ka kryer veprën “duke pasur parasysh dokumentacionin që vjen nga drejtuesit e klubit me vlerë rrëfimtare dhe nga dorëshkrimet përkatëse, përgjimet pa mëdyshje dhe provat e mëtejshme në lidhje me ndërhyrjet për fshehjen e dokumenteve apo edhe manipulimin e faturave”.

“Gjykata Federale e Apelit e FIGC, – vijon ANSA, – pranoi kërkesën e Prokurorisë Publike për revokimin e gjyqit të fitimeve kapitale për Juventusin “përballë një tabloje rrënjësisht të ndryshme të fakteve, për shkak të sasisë mbresëlënëse të dokumenteve të marra nga Prokuroria Publike, zyra e Torinos, e cila theksoi qëllimshmërinë që qëndron në bazën e ndryshimit të operacioneve të transferimit dhe vlerave të lidhura me të.

Për sa i përket sanksionit -15 pikësh, gjykata mori parasysh peshën e veçantë dhe natyrën e përsëritur dhe të zgjatur të shkeljes me të njëjtin intensitet. Në faktet e reja që çuan në rihapjen e procesit sportiv për fitimet kapitale “nuk ka asnjë provë specifike demonstruese për klube të tjera”.

Gjyqtarët sportivë kanë konsideruar se “në faktet e reja që kanë dalë nuk ka asnjë provë konkrete dëshmuese që lejon të mbështesë akuzën dhe aq më pak duket e mundur të argumentohet se ka pasur një ndryshim sistematik të disa bilanceve”.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit