E BUJSHME NGA TURQIA: Akuzohet për mashtrim dhe zhvatje, administratori i Flamurtarit rrezikon deri në 10 vite burg!

2 Qershor 2020
17:07
Telesport

Thellohet më tej skandali që përfshin administratorin e klubit Flamurtari, Sinan Idrizi, i cili akuzohet nga biznesmeni turk Adnan Polat, një njeri i fuqishëm dhe me pushtet, dikur president i Galatasaray, se ka zhvatur një shumë të konsiderueshme parash.

Sipas “timeturk.com” dhe “karsmanset.com”, në aktakuzën e përgatitur nga prokuroria, për të dyshuarin dhe akuzuarin Sinan Idrizi do të kërkohet heqje lirie deri në 10 vite me motivacionin “mashtrim të kualifikuar”.

Adnan Polat, president i këshillit të administrimit të grupit Polat, ish-president i Galatarasaray, ka prezantuar një kallzim penal në Prokurorinë e Stambollit, duke pohuar se është mashtruar nga partneri i tij i kompanisë ajërore “Air Albania Airline” dhe administratori i Flamurtarit. Menjëherë pas denoncimit penal, hetimet ndaj Idrizit janë përfunduar dhe akuza është përgatitur.

Në aktakuzën e përgatitur nga Zyra e Prokurorit Publik të Stambollit, Adnan Polat mori pjesë në peticionin e ankesës të paraqitur në prokurori nga avokati i Adnan Polat.

E themeluar nga ndërmarrjet Global Fludius International (GFI) dhe Petroleum Consulting Partners (PCP), kompania me emrin GFI Albania SH.P.K ka bërë një biznes shumë fitimprurës në Shqipëri dhe iu afrua Polat duke thënë se kjo kompani mund të ndihmojë Polat nëse kërkohet të blihet nga Adnan Polat.

Intervista/ Flet administratori i “Air Albania”, Sinan Idrizi ...

Në peticionin e kallëzimit penal në aktakuzë, tarifa e kompanisë së të dyshuarit Sinan idrizi ndaj Adnan Polat është 17 milion dollarë, një parapagim prej 3.5 mln dollarë, kjo pagesë do të mbahet në një llogari bankare ndërkombëtare, ndërsa shqyrtimi i kompanisë eshtë thënë se do të bëhej, nëse rezultati i provimit ishte pozitiv, paratë do të kalonin tek pronarët e kompanisë, dhe nëse do të ishte negativ, do t’i ktheheshin kompanisë.

Në aktakuzë, që përfshinte një peticion të ngritur kundër prokurorisë nga avokati i Polat, Adnan Polat dhe Sinan İdrizi shkuan në Shqipëri në 3 nëntor 2016, diskutuan çështjen me Kryeministrin shqiptar, morën pëlqimin dhe mbështetjen e tij, Polat i besoi të dyshuarit, Me nënshkrimin e “Kontrata e Karzit” në 24 nëntor 2016, u deklarua se ai depozitoi 3 milion e 500 mijë dollarë në llogarinë e Idrizi, që është pagesa e transferimit të depozitave.

L'immagine può contenere: 1 persona, in piedi, matrimonio, spazio all'aperto e natura

Në peticion në aktakuzë thuhej se procesi i rishikimit të kompanisë ishte negativ, nuk kishte përparim në projekt, i dyshuari bëri deklarime të rreme dhe mashtrime duke përdorur emrin e Kryeministrit shqiptar, dhe marrëveshja e kredisë u përfundua, por i dyshuari nuk i ktheu paratë.

Në aktakuzë, e cila përfshinte deklaratën e klientit Adnan Polat, u regjistrua se i dyshuari Sinan İdrizi nuk i ktheu padrejtësisht 3 milion 500 mijë dollarë dollarë që ai mori nga kontratat që ata bënë dhe tha që po ankohej.

Adnan Polat: "Galatasaray'dan nasiplenenlerin ayağına bastım ...

Në aktakuzë, i dyshuari Sinan İdrizi dëshironte që kompania me emrin GFI në Shqipëri të menaxhohej nga një kompani turke, të prezantonte klientin, Adnan Polat, dhe pronarët e kompanisë, ku pronarët e kompanisë donin që 20% të parave të paguheshin paraprakisht, se ai ishte garantuesi midis dy grupeve. Shtë thënë se kompania ishte e pastër si rezultat i ekspertizës dhe procedurave të kërkimit.

Në deklaratën e të dyshuarit Sinan İdrizi në aktakuzë, thuhej se sipas marrëveshjes, 3 milion e 500 mijë dollarë ishin depozituar në llogarinë e tij, paratë u transferuan në llogarinë e kompanisë më vonë, ai nuk i përdori këto para, Adnan Polat nuk mundi të gjente 13 milion e 500 mijë dollarë të mbetur, dhe nuk mashtroi askënd. Eshte regjistruar që Sinan İdrizi po përpiqej të shpëtonte nga krimi.

Sakaq, pritet apelimi i sigurtë nga Sinan Idrizi, që edhe për emisionin Opinion, i ftuar nga Blendi Fevziu, sqaroi situatën duke theksuar se gjykata do ta zgjidhë.

“Kemi ardhur në Shqipëri për të investuar në hidrukarbure, në energji të rinovueshme  dhe turizëm. Me dëshirën e zotit Polat kemi marr për auditim një kompani ndërkombëtare. Kemi a ardhur në Shqipëri dhe pasi kemi bërë adutin, palët kanë rënë dakord të blejnë aksionet. Si hap të parë kemi depozituar në konton time bankare garancinë e kaparit. Ndërtuam një strukturë të përbashkët ku unë kam marr rolin e garantuesit të kontratës, por një kompani ndërkombëtare me zyrën e saj në Tiranë ka bërë auditin. Shuma 3.5 mln dollarë është brenda pagesës së shumës së përgjithshme. Është 15% e vlerës si kapar, nëse kompania do të dilte pastër.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit