Infantino, FIFA: “Oferta të papranueshme për Kupën e Botës për femra. 10 milionë euro kundër 200 për meshkujt”

2 Maj 2023
16:27
Telesport
back button

Kupa e Botës për Femra e kësaj vere në Australi dhe Zelandën e Re mund të mos shihet në pesë vendet kryesore të Evropës: Anglia, Franca, Gjermania, Italia dhe Spanja. Presidenti i FIFA-s, Gianni Infantino dha alarmin dhe frenoi transmetuesit televizivë të cilët përdorën fjalë shumë të ashpra duke akuzuar transmetuesit e ndryshëm publikë se nuk duan të investojnë në promovimin e sportit të femrave, duke pasur oferta të avancuara shumë më poshtë se kërkesat:

“Sot përsërita thirrjen time për transmetuesit që të paguajnë një çmim të drejtë për të drejtat e medias në Kupën Botërore të Grave 2023. Federata Botërore ka luajtur rolin e saj, duke e rritur grupin e çmimeve në 152 milionë dollarë, duke trefishuar shumën e paguar në 2019 dhe dhjetëfishuar më shumë se në 2015.

Megjithatë, ofertat e transmetuesve , kryesisht në 5 vendet e mëdha evropiane, janë ende shumë zhgënjyese dhe thjesht të papranueshme, veçanërisht duke pasur parasysh që 100% e të gjitha tarifave të të drejtave të paguara do të shkonte direkt në futbollin e grave, në zgjedhjen tonë për të promovuar veprime drejt kushteve dhe pagave të barabarta. – shkruhet në mesazhin e postuar në Twitter nga Infantino – Shifrat e shikueshmërisë së Kupës së Botës për femra janë 50-60% e meshkujve, që nga ana tjetër janë më të lartat nga çdo event, megjithatë ofertat e transmetuesve në vendet evropiane Big 5 janë 20. 100 herë më i vogël se Kupa e Botës për meshkuj.

Nëse Botërori i Katarit solli 200 milionë oferta, ato për kampionatin botëror në Australi dhe Zelandën e Re nuk i kalojnë 10 milionë. Për të qenë shumë i qartë, është detyrimi ynë moral dhe ligjor që të mos e shesim Kupën e Botës për femra.

Ndaj, nëse ofertat vazhdojnë të jenë të padrejta, ndaj futbollit të femrave dhe femrave, do të detyrohemi të mos e transmetojmë në 5 vendet e mëdha europiane, prandaj kërkoj nga të gjithë lojtarët (gratë dhe meshkuj), tifozët, zyrtarët e futbollit, presidentët, kryeministrin. ministra, politikanë dhe gazetarë nga e gjithë bota të na bashkohen dhe të mbështesin këtë thirrje për shpërblim të drejtë për futbollin e femrave. Gratë e meritojnë atë”.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit