“Ja pse Davide Astori mund të ishte shpëtuar në kohë”, Gjyqi vendos mbi ish-kapitenin e Fiorentina

4 Maj 2021
18:06
Telesport

Në faqet e sotme të La Gazzetta dello Sport këtë mëngjes ka një diskutim të thellë të çështjes Astori dhe të vendimit që dënoi Profesor Giorgio Galanti, ish-oficer i shëndetit vjollcë me një vit burg (dënim me kusht).

Bindja për vrasje godet familjen, qytetin e Firences dhe të gjithë ato që e donin Davide me të vërtetën…

Kapiteni mund të shpëtohej. Në ditën e së vërtetës ekziston një pyetje që ka qenë subjekt i një mijë debateve dhe e cila sot ka një përgjigje të saktë: pse aritmitë gjithnjë e më të shpeshta në testet e ndryshme të stresit nuk kanë ngritur alarmin?

Ekzaminimi më i afërt do të kishte zbuluar natyrën e armikut të heshtur. Skanimet Holter dhe MRI do t’i lejonin mjekët të zbulonin se Davide ishte në rrezik dhe duhej ndaluar.

Ai vuante nga kardiomiopatia aritmogjene biventrikulare.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit