Jo vetëm Barcelona, UEFA ka hapur hetim edhe për Juventusin! Vjen zyrtarizimi… nga klubi bardhezi

24 Mars 2023
21:41
Telesport
back button

Dhjetorin e kaluar, UEFA hapi një hetim ndaj Juventusit, pas hetimit nga Consob dhe prokuroria e Torinos, për të verifikuar çdo shkelje të Fair Play Financiar. Këtë e ka bërë të ditur klubi i Juventusit në dokumentin e lidhur me gjashtëmujorin.

Më 1 dhjetor 2022, Trupi i Kontrollit Financiar të UEFA-s, “pas shkeljeve të supozuara financiare që janë bërë publike kohët e fundit pas procedurave të nisura nga Consob dhe Prokurori Publik i Torinos”, filloi procedurat që synojnë verifikimin e pajtueshmërisë me Licencimin e Klubeve të UEFA-s. dhe Rregulloret e Fair Play Financiar – Botimi 2018.

Kompania do të japë bashkëpunimin maksimal me UEFA-n në kontekstin e procedimit dhe do të ofrojë të gjithë informacionin dhe të dhënat e dobishme që synojnë të demonstrojnë se gjendja ekonomike, e barabartë dhe financiare e Kompanisë nuk është në mënyrë të konsiderueshme modifikuar në lidhje me atë që raportohet në CFCB në kontekstin e nënshkrimit të Marrëveshjes së Zgjidhjes.

Më 9 dhjetor 2022, anëtari raportues i emëruar nga CFCB i kërkoi Kompanisë të paraqiste disa dokumente deri më 20 janar 2023 në lidhje me i) procedurën e paraqitur nga Prokurori Publik i Torinos, ii) vendimin e Consob të lëshuar si pjesë e 154 Procedurave – ter, dhe iii) çdo dokument dhe vëzhgim plotësues që Kompania i sheh të dobishme për t’i paraqitur.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit