Juventusi në kaos. Prokurori i Federatës hap një hetim zyrtare për manovrën e pagave. Reagon John Elkann

29 Nëntor 2022
20:18
Telesport

Prokurori i Federatës së Futbollit – raporton ANSA – sapo ka hapur një procedim për marrëveshjet private mes Juventusit dhe lojtarëve të tij, përmes të cilave, sipas hipotezës së Prokurorit Publik të Torinos, per një shkurtim fiktiv pagash dhe një ulje të kostos në financa nga bilanci i 30 qershorit 2020 deri ne 30 qershor 2021.

Ditët e fundit, prokuroria federale, e drejtuar nga Giuseppe Chinè, kishte marrë nga magjistratët e Torinos dokumentet në lidhje me hetimet për përfitimet kapitale të klubit të Juventusit, bordi i të cilit dha dorëheqjen dje.

Për këtë arsye, hetimi nga prokuroria federale ka nisur tashmë pasi çështja nuk është përfshirë në procedurën e drejtësisë sportive e cila përfundoi majin e kaluar, me vendimin përfundimtar të shpallur nga gjykata federale e apelit në seksione të përbashkëta.

Në atë rast, në fakt, të ashtuquajturat fitime kapitale kishin mbaruar (9 klube dhe 59 drejtues): dy nivelet e gjykimit sportiv kishin krijuar pamundësinë e përcaktimit të një metode objektive të vlerësimit të vlerës së tregut të një lojtari.

Në këtë aspekt, prokurori Chinè do të duhet të verifikojë nëse midis dokumenteve të pa dërguara më parë në organin e drejtësisë sportive, dhe veçanërisht në rezultatet e operacioneve të përgjimit të bisedave, dalin fakte të reja që mund të konsiderohen vendimtare për rishikimin. të atij vendimi, të paktën për sa i përket fakteve të kontestuara kundër Juventusit.

“Dorëheqjet e drejtorëve të Juventusit përfaqësojnë një akt përgjegjësie, i cili vë në plan të parë interesat e kompanisë”. Kjo është thënë nga John Elkann, numri një i Exor, në një shënim. “Bordi i ri që do të lindë në janar do të përbëhet nga figura shumë profesionale nga pikëpamja teknike dhe juridike, të udhëhequr nga presidenti Gianluca Ferrero: së bashku me drejtorët e tjerë, do të ketë për detyrë të adresojë dhe të zgjidhë çështjet ligjore dhe të korporatave që janë në tryezë sot. Besoj se klubi do të jetë në gjendje të tregojë se ka vepruar gjithmonë si duhet”.

“Maurizio Scanavino, i cili ka demonstruar aftësi solide menaxheriale në të gjitha kompanitë ku ka punuar, do ta përdorë mirë përvojën që ka fituar mbi të gjitha në media dhe fushat dixhitale për të përshpejtuar zhvillimin e Juventusit, një prej markave më të forta në botë”.

“Massimiliano Allegri mbetet pika e referencës në fushën sportive të Juventusit: ne po llogarisim tek ai dhe në të gjithë ekipin që të vazhdojnë të fitojnë siç kanë treguar se mund të bëjnë ditët e fundit, duke i mbajtur objektivat tona lart në fushë”.

“Dua të falënderoj kushëririn tim Andrea që na dhuroi emocione të jashtëzakonshme, të cilat nuk do t’i harrojmë kurrë. Në këto 12 vite kemi fituar shumë. Merita është mbi të gjitha e tij, si dhe njerezve që nën drejtimin e tij kanë arritur qëllime të paharrueshme.

“Historia jonë flet për fitore dhe na jep forcën që na duhet në këto momente. Me mbështetjen dhe dashurinë e fansave tanë, ne kemi mundësinë të ndërtojmë një të ardhme të jashtëzakonshme”, përfundon Elkann.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit