Lille në krizë financiare, rrezikon gjoba dhe penalitet: ja pse dy yjet e ekipit duhen shitur brenda korrikut!

8 Korrik 2020
13:52
Telesport

Kanë kaluar tre vjet që kur Gérard Lopez (u kërkua edhe nga Milani) mori në dorë frerët e klubit Lille, por problemet financiare gjithmonë kanë mbetur në rendin e ditës, megjithë kualifikimin në Champions League vitin e kaluar dhe një politike që synon të fërgojë të rinjtë në talente të mëdha për t’i promovuar dhe shitur më pas duke arkëtuar.

Campos Lille GETTY.jpg

Lille u refuzua këtë vit nga DNCG (Direction Nationale de Contôle de Gestion), organi i Ligue de Football Professionnel që kontrollon buxhetet e ekipeve dhe menaxhimin e tyre financiar çdo vit.

Një ekzaminim të cilit kompanitë profesionale franceze i nënshtrohen para fillimit të merkatos dhe i cili synon të verifikojë dhe monitorojë llogaritë e ekipeve për të shmangur çdo investim të padëshiruar dhe falimentime të pasojave.

Sipas raportimit nga RMC Sports dhe konfirmuar nga gazetat e tjera kombëtare, Liga do të shtyjë bilancin e Lille: në dhjetë ditë, klubi i Gérard Lopez do të duhet të rishfaqë një raport të ri, në të cilin do të duhet të raportojë së paku 150 milion euro plus, shifër që mund të realizohet nga shitjet e lojtarëve.

Napoli, nessuna conferma per Osimhen: ecco la mossa del giocatore ...

Përndryshe, Lille mund të rrezikojë shumë: gjoba të larta, mundësi për tu përjashtuar nga merkato tjetër deri në marrjen e pikëve të penalitetit për kampionatin tjetër, në varësi të seriozitetit të situatës financiare të klubit.

Një prapaskenë që prek edhe Napolin dhe u intereson, duke qenë se po negociojnë për talentin Osimhen në sulm, që gjithashtu kërkohet edhe nga Premier League.

Dalla Francia - Il Napoli mette gli occhi su Gabriel Magalhães: il ...

Por, në shënjestër të klubeve është edhe mbrojtësi brazilian Gabriel, një emër jo fort i dëgjuar këtë sezon, por që në Francë shprehen që ka cilësi.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit