Luciano Moggi në telashe: ja pse Federata ka hapur një hetim

3 Shkurt 2023
16:52
Denis Hakanaj

Prokurori federal i Federatës Italiane të Futbollit (FIGC) ka hapur një hetim për praninë e Luciano Moggi, ish-drejtori i përgjithshëm i Juventus-it, buzë fushës gjatë ndeshjes së ekipit të moshave të Juventus-it Primavera në fushën e Napoli-t më 14 janar.

Luciano Moggi, në fakt, nuk mund të hyjë më në ambientet e lojës së ndonjë ndeshje të Federatës, pasi ai u përjashtua përjetësisht pas skandalit Calciopoli të vitit 2006.

Prokuroria Publike e drejtuar nga Giuseppe Chinè dëshiron të përcaktojë përgjegjësitë e kujtdo që e ka lënë Moggi-n të hyjë, dhe ditët e fundit kanë pyetur Gianluca Pessotto, menaxher i sektorit të të rinjve të Juventus-it.

Sapo u morën fotot dhe lajmi u konfirmua, makina e Giuseppe Chiné u ndez: prandaj u hap një dosje për të sqaruar gjërat dhe për të dhënë përgjigje.

Qëllimi është të kuptojmë se kush ishte përgjegjësi, nëse ishte një butësi e thjeshtë dhe naive apo ka diçka tjetër. Asnjë kursim, asnjë mëshirë: linja e ndjekur nga hetuesit është një papajtueshmëri absolute në dritën e ndërhyrjeve të fundit në çështjen e Juventus-it.

Për më tepër, Luciano Moggi kishte tërhequr edhe një herë vëmendjen edhe për fjalimin e tij gjatë mbledhjes së aksionarëve të Juventus-it më 27 dhjetor 2022. Ishte mbledhja e parafundit nën presidencën Agnelli, përpara asaj që më 18 janar 2023 çoi në ngritjen e Bordit të ri të Drejtorëve.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit