Atletikë

Luiza Gega, medalje ari në Lojërat Mesdhetare në 3000m/p

Atletja Luiza Gega ka fituar medaljen e artë në Lojërat Mesdhetare “Tarragona 2018” në garën e 3000m/p, medalja e parë për Shqipërinë në këtë event. Një paraqitje e shkëlqyer e atletes kuqezi, që e dominoi garën, duke dhënë kohën 9’27”37, e shkëputur ndjeshëm karshi rivaleve të saj (tuniziania Ghribi, e dyta, mbërriti në finish pas 7 sekondash).

Në këtë garë morën pjesë 11 atlete dhe mes tyre edhe Luiza Gega, që ishte gjithnjë mes më të mirave në pistë, duke e merituar fitoren. Gega e mbajti fjalën, pasi kishte premtuar medaljen e artë dhe ia arriti qëllimit, duke bërë një garë të mirë. Të shumtë tifozët kuqezinj në stadium, që mbështetën Luiza Gegën, e cila nuk i zhgënjeu, duke fituar garën.

Më shumë nga Atletikë