Man City nis betejën ligjore në Premier për akuzat për 115 shkelje

18 Maj 2023
18:34
Telesport
back button

Manchester City ka paraqitur një apel kundër 115 akuzave të Premier League për shkelje të pretenduara të rregullave ekonomike dhe financiare, duke kundërshtuar ligjshmërinë e hetimit dhe përfshirjen e avokatit përgjegjës për procesin disiplinor.

City ka paraqitur një apel në lidhje me ndryshimet e fundit në rregullat e Premier League, duke argumentuar se ato nuk duhet të zbatohen për hetimet për shkeljet e supozuara të mëparshme, sipas raporteve në gazetën angleze The Times.

Klubi dyshohet se kundërshtoi gjithashtu përfshirjen e Murray Rosen KC, kreut të panelit të pavarur të gjykimit të Premier League, si personi që emëron kryetarin e komitetit disiplinor. Profili i Rosen në faqen e tij të dhomës thotë se ai është një “bashkëpunëtor në Arsenal”.

Çështjet e ngritura nga qytetarët mund të çojnë në një vonesë të mëtejshme të rezultatit të çështjes: ekspertët ligjorë besojnë se mund të kalojnë dy deri në katër vjet përpara se të përfundojë. Çdo mosmarrëveshje ligjore mes klubeve dhe ligës fillimisht duhet të kalojë nga një gjykatë arbitrazhi dhe më pas mund të shkojë në Gjykatën e Lartë dhe atë të Apelit.

Ndërsa nuk është e sigurt se çfarë ndryshimi specifik rregullor i referohet klubi i kontrolluar nga City Football Group, ka pasur një sërë ndryshimesh në rregullat e Premier League gjatë sezoneve të fundit. Nëse akuzat vërtetohen, ato mund të çojnë në një sërë dënimesh, duke përfshirë një dënim me pikë, me rastin ekstrem të një ndalimi në Premier League.

Ndër shkeljet për të cilat është akuzuar Manchester City janë:

pasqyrat financiare të pasakta për nëntë sezone, 2009/10 deri në 2017/18;
mungesa e bashkëpunimit për hetimin;
mosdorëzimi i dokumenteve të kërkuara për pesë sezone, nga 2018-19 deri në 2022-23;
dështimi për të dhënë detaje të plota të pagës së trajnerit Roberto Mancini gjatë katër sezoneve që ai ishte në klub, nga 2009 në 2013;
dështimi për të dhënë detaje të plota mbi pagën e lojtarëve për gjashtë sezone, 2010/11 deri në 2015/16.

Manchester City nuk është i ri në veprimet ligjore kundër Premier League, pasi një hetim filloi në dhjetor 2018 pas asaj që doli nga “Football Leaks” mbi të ardhurat nga sponsorizimi që hynë në klub direkt nga prona. Këto akuza u deshën deri në vitin 2021 për t’u zgjidhur.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit