Më 21 dhjetor jepet vendimi kapital, Superliga përgatit fushatë të fuqishme reklamuese

7 Dhjetor 2023
8:15
Alfred Lleshi
back button

Superliga Europiane, një projekt për të zëvendësuar Champions League,  tashmë po përgatit strategjinë e saj të komunikimit, duke filluar nga 21 dhjetori. Vetëm tri ditë para natës së Krishtlindjes, Gjykata e Drejtësisë së Bashkimit Evropian, e cila fillimisht vendosi ta shtyjë vendimin fillestar pranverën e kaluar, është planifikuar të shpallë vendimin e saj për këtë çështje, të cilën të gjithë mezi e presin.

Do të jetë ajo ditë kur do të pastrojmë dyshimet dhe do të shohim nëse do të ratifikojë apo jo opinionin e bërë publik nga avokati i përgjithshëm i Gjykatës së Drejtësisë së Bashkimit Europian, Athanasios Rantos, të cilin ai e dha më 15 dhjetor të vitit të kaluar. Një raport që nuk është detyrues, por, si rregull i përgjithshëm, zakonisht përfshin indikacione se çfarë mund të përmbledhë vendimi përfundimtar.

Sipas Avokatit të Përgjithshëm, UEFA dhe FIFA nuk kanë abuzuar me pozitën e tyre dominuese duke bllokuar dhe penguar Superligën Europiane, e cila mbrohet nga klubet spanjolle Real Madrid dhe Barcelona, ​​nën kërcënimin e sanksioneve.

Ai më tej argumentoi se, megjithëse Kompania Evropiane e Superligës është e lirë të krijojë garën e saj të futbollit jashtë ekosistemit të UEFA-s dhe FIFA-s, nuk mund të marrë pjesë paralelisht në garat zyrtare të futbollit të organizuara nga vetë FIFA dhe UEFA, pa autorizimin paraprak të këtyre organeve.

Dokumenti i gjerë përfshin gjithashtu se rregullat e konkurrencës së Bashkimit Evropian nuk i ndalojnë organizatat dhe federatat e tyre anëtare, ose ligat e tyre kombëtare të kërcënojnë klubet me sanksione nëse marrin pjesë në një projekt.

Epo, dhe siç ka mësuar “Mundo Deportivo”, nga Superliga, projekt i drejtuar nga Real Madridi, janë të bindur se vendimi do t’iu japë të drejtë. Besimi shkon deri në atë pikë sa tashmë po hartojnë një fushatë të tërë reklamuese, që do të fillojnë ta lançojnë në të gjitha mediat, sapo të bëhet i ditur vendimi.

Superliga, një projekt në të cilin mbeten vetëm Real Madridi dhe Barça, pas largimit të fundit të Juventusit, është në pritje të këtij vendimi kapital nga Gjykata e Drejtësisë së Bashkimit Evropian. Kujtojmë këtu edhe vendimin paraprak të referuar nga gjykata numër 17 e Madridit, pasi ka marrë një ankesë nga A22 dhe Kompania e Superligës Evropiane (ESL) (ku ndodhen Real Madridi dhe Barcelona) për abuzim të mundshëm të pozitës dominuese të UEFA-s dhe FIFA-s.

Vendimi i dhomës së përbërë nga 15 gjyqtarë do të shënojë të ardhmen e këtij projekti të kompeticionit të madh të klubeve, të udhëhequr nga klubi i bardhë dhe mbështetur prej Barçës.

Varësisht se çfarë do të përcaktojë drejtësia europiane, edhe gjykata e Madridit duhet të rifillojë procedurën e pezulluar për të dhënë një dënim në përputhje me postulatet e vendosura nga vetë Gjykata e Drejtësisë e Bashkimit Europian. Besimi është i verbër në këtë rezolutë, prandaj po përgatitet kjo fushatë e fuqishme komunikimi.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit