Milan-Juve, një ndeshje zhgënjyese. Megjithatë, nuk mungojnë rrethanat lehtësuese…

24 Janar 2022
9:12
Alfred Lleshi

Gigi Garanzini në faqet e “La Stampa” ka analizuar barazimin 0-0 mes Milanit dhe Juventusit. Ja disa pjesë nga ajo që shkruan: “Vetëm evokoje dhe ja ku është sërish i dashur, barazimi 0-0. Ndodhi në tempullin e “San Siro”, në një nga më ndeshjet zhgënjyese të të gjithë sezonit. Nuk mungojnë rrethanat lehtësuese, Milani në minimum dhe Juventusi i përmbahet filozofisë së pikëve, për të vazhduar serinë pa humbje.

Sidoqoftë, ndoshta kjo është shumë, në kuptimin e shumë pak. Duhet thënë se Milani të paktën ka provuar herë pas here, por Juve shumë pak. Milan-Juve ishte ndeshje shumë, shumë e dobët nga pikëpamja teknike, me ndezje të rralla të cilësisë individuale. Nga njëra anë përpjekjet përpara të Leaos, nga ana tjetër tegelat e pasmë të Dybala.

Asgjë e veçantë, supremaci e lehtë klasike e një ekipi, Milanit, i cili ishte objektivisht u përpoq më shumë se tjetri. Më shumë Juve dhe më pak Milan në pjesën e dytë, por gjithmonë me ritëm të ngadaltë; duke luajtur topin në të dyja anët, më shumë me frikën e humbjes sesa me bindjen për një fund të suksesshëm. Jo në të vërtetë dhimbje, por diçka shumë e ngjashme…

Lajme të tjera

Lajmet e fundit