Napoli-Eintracht, përplasjet mes tifozëve: justifikimi befasues i një të arrestuari

19 Mars 2023
14:35
Denis Hakanaj
back button

Një nga pesë tifozët ultras të Napoli-t të arrestuar pas përplasjeve të ndodhura të mërkurën me rastin e ndeshjes së Champions League kundër Eintracht u justifikua.

Ai e justifikoi sjelljen e tyre duke shpjeguar se ata u mblodhën dhe më pas hynë në aksion “sepse kishte një thashetheme se po shkatërronin Napolin” në lidhje me tifozët gjermanë.

Gjithçka ndodhi pasdite në qendrën historike në Piazza del Gesù me përfshirjen e 200 napolitanëve, të cilët morën masa – siç e përsëritën ata vetë – “për të mbrojtur Napolin”.

Ndërhyrja e policisë ka qenë vendimtare. Disa nga tifozët ultras napolitanë u filmuan me fytyrat e tyre të zbuluara, me bomba tymi dhe fishekzjarrë. Shumë masa në ditët pasuese për të dyja fraksionet.

Për shembull, kundër tifozëve të arrestuar të Napoli-t, zyra e prokurorit të Napolit hipotezoi krimet e rezistencës ndaj një agjenti, lëndimeve të rënduara personale ndaj shtatë agjentëve dhe hedhjes së sendeve.

Gjykatësi ka vërtetuar dje arrestimin e tre napolitanëve dhe tre gjermanëve. Është urdhëruar lirimi për një napolitan. Por pardje, tifozi i pestë napolitan i arrestuar u dënua me dy vjet e gjysmë burg.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit