“Pas Calciopolit medova t’i jepja fund jetës! Ai Juventus ishte kryevepra ime, por drejtësia…”

13 Tetor 2021
17:35
Telesport

Kanë kaluar më shumë se 15 vjet, por Calciopoli mbetet një plagë e hapur për futbollin italian. Një faqe e zezë që pavarësisht skualifikimeve, bindjeve dhe përgjegjësive sportive të konstatuara pas tre dekadash ende përfaqëson një fushë të minuar.

Netflix gjithashtu ka kthyer në qendër të vëmendjes këtë histori të zymtë, duke krijuar një dokumentar me titull “Ana e errët e sportit”.

Hapësirë ​​e madhe në episod për dëshminë e Luciano Moggi, CEO i Juventusit nga viti 1994 deri në 2006 dhe i përjashtuar përjetë nga gjykata federale FIGC pikërisht për shkak të asaj që doli në skandalin e Calciopoli.

Gjatë intervistës, ish -menaxheri i Juventusit zbuloi se ai kishte menduar edhe për vetëvrasjen në një moment, në ditët e para të vrullshme.

“Dhjetë ditët e para ishin të tmerrshme. Televizioni, radioja dhe gazetat po përsëritnin vazhdimisht ‘skandal në futboll etj.’, Por unë kurrë nuk kam përfituar nga asgjë dhe askush. Akuzat sikur isha hajdut më lënduan.

Krejt i dëshpëruar. Unë gjithashtu kisha turp për të ecur nëpër rrugë: ishte sikur të kishte rënë një shtëpi e tërë mbi mua.

Ai ekip ishte kryevepra ime dhe në atë moment mendova shumë gjëra:  madje edhe për vetëvrasje, por feja më mësoi se jeta përbëhet nga shumë momente, të mira dhe të këqija, dhe ne duhet të vazhdojmë, duke luftuar edhe ato të këqijat. Në momentin më të keq ndjeva një forcë të brendshme brenda meje duke më thënë ‘duhet të luftosh, duhet të tregosh se ato qe jane thene e shkruar janë trillime ”.

“Doja të kuptoja atë që kisha bërë, sepse nuk e kisha idenë se çfarë mund të më imputonin: fola me përcaktuesit, por fola ashtu siç folën të gjithë, ne u përpoqëm të mbroheshim. Unë jam për drejtësinë, jam për një botë te mire, por më duhet të them se duke lexuar atë që është shkruar, ‘ligji është i njëjtë për të gjithë’, kisha disa dyshime, sepse nëse do të kishte qenë një skandal ky ishte skandali i përgjithshëm i futbollit, në 360 °, jo në njëzet gradë: nuk ishte vetëm për mua”.

Nuk është e vërtetë që ishte sistemi Moggi për të kushtëzuar futbollin, por sistemi i përgjithshëm: ekipet e tjera gjithashtu folën me gjyqtarët, por kjo u hoq plotësisht nga qarkullimi dhe vetëm doli pjesa e vogël prej 360 °: ajo e Juventusit”.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit