Për*plasje totale me La Liga-n: sulmojnë Barça dhe Real!

30 Nëntor 2022
18:13
Telesport

Real Madrid dhe Barcelona në sulm te Ligës spanjolle. Dy kompanitë – të bashkuara me Juventusin në frontin e Superligës dhe në të njëjtën anë për sa i përket çështjeve të brendshme, duke filluar nga marrëveshja me CVC – kanë lëshuar një deklaratë për shtyp në të cilën njoftojnë mungesën e tyre në Asamblenë e Përgjithshme të Jashtëzakonshme të La Ligës të planifikuar për 7 dhjetor në Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe.

Një zgjedhje strategjike e bërë nga organi më i lartë i futbollit spanjoll, i cili nuk gjeti favore te dy klubet kryesore të vendit. “Të premten e kaluar, më 25 nëntor, u njoftua mbledhja për festimin e Mbledhjes së Përgjithshme të Jashtëzakonshme që do të mbahet “urgjentisht” më 7 dhjetor në Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe, me qëllim adresimin e ndryshimeve të shumta të rëndësishme në statutin dhe rregulloret e brendshme të La Liga-s. shkruan Real në një shënim.

“Ne e konsiderojmë mbledhjen të paligjshme, pasi klubet pritet të takohen më shumë se 5,000 km nga selia e La Ligës. Është krejtësisht e pajustifikueshme të adresohen në këtë mënyrë të improvizuar dhe urgjente, pa debatin e duhur dhe analizën e duhur, ndryshime të rëndësishme në rregullat e brendshme të La Liga-s”, saktësojnë Blancos në deklaratën e tyre.

“Është krejtësisht e papërshtatshme dhe thellësisht e papajtueshme që LaLiga të kryejë humbjen ekonomike të lëvizjes së më shumë se 100 njerëzve për të kryer një akt të kësaj natyre, në këto data, në Emiratet e Bashkuara Arabe, kur mund të bëhet në selinë e La Liga-s pa shkaktuar kosto të jashtëzakonshme.

Klubet po përballen me momente shumë të vështira ekonomike, të rënduara nga rënia e të ardhurave që kanë pësuar vitet e fundit, ndaj është e pakuptueshme që të mbulohen shpenzime të tepërta dhe të panevojshme, sidomos në kontekstin ekonomik në të cilin ndodhemi.

Për këtë arsye “Real Madridi nuk do të dërgojë asnjë përfaqësues në Dubai për arsyet e treguara dhe i vjen keq, edhe një herë që duhet të reagojë ndaj veprimeve të papërgjegjshme të presidentit të La Ligës, të cilat kanë një kosto të pajustifikueshme ekonomike dhe dëmtojnë rëndë imazhin dhe reputacionin e futbolli spanjoll”.

Me të njëjtin mendim, siç ishte parashikuar më parë, edhe Barcelona. Klubi Blaugrana informoi se “nuk do të jetë i pranishëm në Dubai javën e ardhshme me rastin e Asamblesë së Përgjithshme të Jashtëzakonshme që LaLiga është mbledhur të premten më 25 nëntor, në të cilën të gjitha klubet janë thirrur ‘urgjentisht’”.

“Në Asamblenë e Jashtëzakonshme në fjalë propozohet të diskutohen çështje shumë relevante, që kanë të bëjnë me modifikimin e Statutit dhe Rregullores së Përgjithshme të La Ligës, të cilat kërkojnë një debat më të madh parandalues ​​dhe një analizë më të gjerë dhe më pjesëmarrëse, e cila lehtëson konsensusin maksimal për një reformë të këtë madhështi e meriton”, shtoi klubi.

“Pozicioni i Barcelonës ka qenë gjithmonë arritja e marrëveshjeve konsensuale pasi më parë i kishte trajtuar ato me konsistencë dhe respekt për të gjitha pozicionet. Për të gjitha këto arsye, ne nuk e gjykojmë të përshtatshme të bëjmë këtë udhëtim në Dubai, për një ngjarje që mund të zhvillohet shumë mirë në selinë e La Liga-s dhe shprehim edhe një herë kundërshtimin tonë ndaj çdo veprimi që mendojmë se është në dëm të të drejtave të Barcelonës. dhe interesat”, përfundon kompania katalanase.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit