Pirlo dhe Juventus: “Të punosh me Ronaldo-n të bën të kuptosh se…”

6 Dhjetor 2023
16:30
Denis Hakanaj
back button

“Unë kam jetuar gjithmonë me shumë pritshmëri, të gjithë prisnin që unë të bëja diçka të rëndësishme. Pak nga pak unë bëra atë që bëra, duke treguar në fushë cilësitë, gjithmonë i gatshëm për të vuajtur kritikat”.

Andrea Pirlo, trajneri aktual i Sampdoria-s, flet kështu në intervistën e gjatë për Radio TV Serie A:

“Nuk është e lehtë për një të ri të jetojë kështu, por duhet të mendosh për të luajtur dhe për t’u argëtuar. Unë kurrë nuk i kam vendosur kufij vetes, kam dashur të jem një nga më të mirët duke fituar një Botëror dhe një Champions.

“Unë kurrë nuk kam qenë i kënaqur në jetën time; ajo që kisha bërë më parë nuk më mjaftonte kurrë, gjithmonë përpiqesha të përmirësohesha. Talenti përmirësohet me punë dhe me stimuj që duhet të të shtyjnë të bësh gjithmonë më mirë”.

Trajnerët në karrierë – “Kam fituar pothuajse me të gjithë trajnerët që më kanë trajnuar, kam kujtime të mrekullueshme me secilin prej tyre.

“Me Lippin sigurisht që fitova trofeun që çdo futbollist shpreson ta fitojë. Pasditen para Kupës së Botës e kalova në dhomën time duke u relaksuar dhe duke luajtur video-lojëra”.

Trajner i Juventusit – “Trajnimi i Juventusit ishte një përvojë e shkëlqyer. Ishte një udhëtim me një ekip të ri; nuk jam penduar.

“Puna me Ronaldon të bën të kuptosh se si të bëhesh numri 1 në botë. Ai është një profesionist shembullor në çdo gjë: nga të ngrënit, te rikuperimi, te vetë stërvitja”.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit