Presidenti i Napolit shpjegon frikën e tij të madhe: Nga hulumtimi që kam bërë kam dalluar se…

15 Shtator 2021
17:50
Telesport

Aurelio De Laurentiis, presidenti i Napolit, përsëriti nevojën për të ndryshuar futbollin gjatë një interviste për Daily Mail:

“Ne italianët duhet të mësojmë nga futbolli anglez. Nëse nuk i ndryshojmë rregullat e lojës dhe nuk e bëjmë atë një shfaqje më të mirë, të rinjtë do të na braktisin dhe futbolli nuk do të jetë më pjesa qendrore e jetës sonë.

Hulumtimi im më thotë se njerëzit midis moshës 8 dhe 25 vjeç kanë ndaluar së shikuari futboll dhe preferojnë të luajnë me telefonat inteligjentë: ata kanë transformuar plotësisht fëmijët tanë.

Nuk po them se zakoni i shikimit të futbollit në një stadium do të vdesë, por ne tani kemi ‘stadiumin virtual’, i cili mund të tërheqë miliarda njerëz për të luajtur kundër njëri -tjetrit. A do të jemi në gjendje t’i kthejmë ata në rrugën drejt sportit më të madh dhe më me ndikim në botë?”.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit