Publikohet shifra e pabesueshme e bileta të shitura për Katar 2022! Spanja dhe Argjentina moskokëçarëse…

18 Gusht 2022
17:00
Telesport
back button

Kanë mbetur edhe më pak se 100 ditë para Kupës së Botës, e cila do të luhet në Katar nga data 20 nëntor deri më 18 dhjetor 2022. FIFA njoftoi sot përmes një shënimi se gjithsej 2.45 milionë bileta jane shitur deri tani.

Gjatë fazës së shitjeve të organizuar nga 5 korriku deri më 16 gusht mbi bazën e parimit “i pari vjen, shërbej i pari”, janë shitur 520 532 bileta shtesë. Tifozët me banim në Katar, Shtetet e Bashkuara, Angli, Arabinë Saudite, Meksikë, Emiratet e Bashkuara Arabe, Francë, Argjentinë, Brazil dhe Gjermani kryesojnë renditjen e shitjeve të biletave sipas vendit të banimit.

FIFA theksoi gjithashtu se sa i përket ndeshjeve në grup, “më të suksesshmet” ishin Kamerun-Brazil (grupi G), Brazil-Serbi (grupi G), Portugali-Uruguai (grupi H), Kosta Rika-Gjermani (grupi E) dhe Australi-Danimarkë (grupi D).

Një fazë përfundimtare e shitjeve, e quajtur “minuta e fundit”, pritet me afrimin e turneut, sipas FIFA-s. Institucioni do të shpallë datën e fillimit të kësaj faze të fundit në fund të shtatorit, e cila do të funksionojë gjithashtu sipas parimit “first come first-server” dhe do të zgjasë deri në përfundimin e konkursit më 18 dhjetor.

Midis 31 majit dhe 22 qershorit, FIFA mbajti tre seminare për përgatitjen e plotë të 36 arbitrave, 69 ndihmës arbitrave dhe 24 zyrtarëve të video ndeshjeve nga të gjashtë konfederatat e zgjedhura për të gjykuar në Kupën e Botës së ardhshme FIFA Katar 2022.

Seminaret tre-ditore u mundësuan zyrtarëve të secilës konfederatë të mblidheshin së bashku në Asuncion, Paraguaj (CONCACAF/Conmebol), Doha, Katar (AFC/OFC/CAF) dhe Madrid, Spanjë (UEFA), të udhëhequr nga Pierluigi Collina, Kryetar i Komiteti i Arbitrave të FIFA-s dhe Massimo Busacca, Drejtor i Arbitrave të FIFA-s.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit