Rasti absurd i ndeshjes Kore e Veriut-Japoni: 5 ditë para ndeshjes nuk dihet se ku do të luhet!

20 Shkurt 2024
0:08
Telesport
back button

Pesë ditë para zhvillimit, ende nuk dihet vendi ku do të luhet ndeshja ndërmjet Koresë së Veriut dhe Japonisë e vlefshme për ndeshjen e parë të play-off-it për kualifikimin për Olimpiadën e ardhshme të Parisit.

Fillimisht u duk se ndeshja do të duhej të luhej në Arabinë Saudite apo Katar, ndërsa ditët e fundit kandidimi i Dalian në Kinë po fiton terren. Por ende palët e përfshira (d.m.th. Federata Aziatike e Futbollit dhe ato të Koresë dhe Japonisë) nuk i kanë zgjidhur rezervat e tyre dhe po negociojnë për të gjetur një zgjidhje.

Në bazë të këtij pavendosmërie qëndron dëshira e JFA (Federatës Japoneze të Futbollit) për të mos luajtur në Phenian (duke pasur parasysh tensionet politike mes dy vendeve), duke përmendur vështirësitë për të arritur në kryeqytetin e Koresë së Veriut apo edhe temperaturën tepër të ftohtë të Qyteti.

Në fakt, për muaj të tërë Japonia ka bërë presion për të gjetur një vend tjetër me AFC-në, i cili përfundimisht mund t’i dorëzohet peshës politike të JFA-së dhe për këtë arsye ta zhvendosë ndeshjen nga Koreja e Veriut në Kinë. Kjo zgjedhje mund të përfaqësojë një precedent të rrezikshëm.

Në vend të kësaj, ndeshja e kthimit duhet të luhet në Tokio, edhe nëse ditët e fundit doli se ishin shitur më shumë bileta për sektorët e pushtuar nga mbështetësit koreanë, të ashtuquajturit Zainichi (d.m.th. Koreanët që jetojnë në Japoni), sesa për ata të vendit. tifozët gjithashtu nëse orët e fundit duket se situata po ribalancohet.

Megjithatë, Federata Aziatike e Futbollit do të duhet të shpallë së shpejti vendimin e saj: ndeshja e parë është caktuar për datën 24 (ndeshja e kthimit do të luhet katër ditë më vonë) dhe nuk ka asnjë vonesë apo rrëshqitje në kalendar.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit