Rinovime me “dinakëri” te Atletico… në kërkim të ekuilibrit në amortizime! I fundit preket Lemar

5 Gusht 2022
17:22
Telesport

Llogaritë e klubeve janë bërë kohët e fundit një përmbledhje e inxhinierisë financiare. Numra të rregulluar, bilanc negativë që detyrojnë rregullin e 1/3 (shpenzoni një euro për çdo tre të futura) dhe mashtrime për të mos anashkaluar kontrollin përkatës që shënon LaLiga.

Kjo ka të bëjë me rinovimin e fundit, të shpallur ekskluzivisht nga MARCA, të Thomas Lemar. Francezi, i cili kishte një vit të mbetur në kontratën e tij dhe kishte refuzuar rinovimin, zgjat edhe katër sezone të tjera në një lëvizje të papritur edhe nga njerëzit në dhomat e zhveshjes që prisnin që francezi të largohej këtë verë… ose tjetrën, në këtë rast. pa kosto transferimi.

Një skenar që nuk përjashtohet as me një zgjatje që kuptohet më mirë duke verifikuar që rroga është ulur (në Francë tregojnë përgjysmë) dhe se këtu është çështja që amortizimi i saj të bjerë ndjeshëm.

Në fakt, deri më tani ishte pothuajse 15 mln euro për sezon (po i referohemi vetëm asaj që korrespondon për transferim: 72 mln euro të ndarë në pesë sezone) dhe tani bie në pothuajse gjysmën (rreth 8 mln euro për të ndarë 72 milionët në nëntë sezone) .

Një operacion që ka ndihmuar në rritjen e marzhit të pagave dhe gjithashtu në krijimin e hapësirës për regjistrimin e Nahuel Molinës, të gjitha me lejen e LaLiga-s, i informuar në detaje për të dy operacionet.

Nuk është hera e parë, në çdo rast, që Atlético zgjat angazhimet e lojtarëve për të ulur zhvlerësimin. Ai e bëri atë vitin e kaluar me Vitolo-n para se ta transferonte te Getafe (sapo ka përsëritur formulën me Las Palmas pasi ka ende një kontratë në fuqi) dhe përsëriti formulën me Morata-n, i cili e zgjati nga viti 2023 në 2024 pak para se të largohej për një nga. detyrat e tij te Juventusi.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit