RUSI 2018

Scolari fundos Neymar: S’ka lidhje me Pele, Messi dhe CR7

Jo, Neymar, t’i nuk do të jesh kurrë Pele. Fjale të Felipe Scolari-t, një nga ata që ka njohuri për botërorë dhe kampionë. Trajneri i fundit që ka udhëhequr “Seleçao” në majën e botës dhe që ka punuar me yje, si Ronaldo, Ronaldinho dhe Rivaldo.

Talenti i Paris Saint-Germain mund të jetë pjesë e historisë, por nuk do të jetë kurrë një legjendë e futbollit, edhe pse ka vetëm një Pele. Scolari e ka përkufizuar Neymar-in “shumë spektakolar, si shumë lojtarë që vijnë nga periferia dhe që mësohen të luajnë mes rrugëve të qyteteve të mëdha”.

“Ka një koncept futbolli akoma shumë pak akademik, por nuk ka nevojë për këshillat e mia. Ai e di mirë si dhe ku duhet të përmirësohet për të arritur nivele shumë të larta. Natyrisht, Neymar është një lojtar shumë i mirë, por jo në nivelin e Pele, as atë të Messi dhe Ronaldo”, ka thënë Scolari.

Më shumë nga RUSI 2018