Seedorf dhe Khabib, çfarë bashkëpunimi: lind një projekt unik në botë!

1 Nëntor 2021
21:11
Telesport

SK Sports Holding, i themeluar nga ikonat e sportit Clarence Seedorf dhe Khabib Nurmagomedov, njoftoi të hënën nisjen e Seedorf Khabib Performance Club, një shkollë futbolli me një metodologji unike stërvitore që do të kombinojë futbollin dhe artet marciale të përziera (MMA).

Marrëveshja nënkupton që të rinjtë në mbarë botën do të kenë mundësinë të zhvillojnë aftësitë e tyre sportive dhe sociale!

SK Sports Holding, e cila ka selinë në Dubai Multi Commodities Center (DMÇ), Jumeirah Lakes Toëers (JLT) në Dubai, do të krijojë partneritete lokale dhe rajonale për të operuar klubet e performancës në mbarë botën bazuar në një model licencimi ose sipërmarrjesh të përbashkëta, me plane për të hapur 10 lokacione në mbarë botën në 5 vitet e ardhshme.

SK Sports Holding është vendosur të përdorë DMÇ si partner global dhe Dubain si një platformë nisjeje për të zhbllokuar mundësitë për zgjerim kombëtar, rajonal dhe global.

Vendimi për të bazuar selinë e kompanisë në DMÇ u formua përmes miqësive afatgjata me Kryetarin e saj Ekzekutiv dhe Kryeshefin Ekzekutiv të DMÇ, Ahmed Bin Sulayem.

 

Khabib dhe Seedorf u takuan në vitin 2020 dhe krijuan menjëherë një lidhje, duke admiruar njëri-tjetrin, sportin dhe arritjet, ndërkohë që ndanin një dëshirë të përbashkët për t’i rikthyer shoqërisë dhe për të lënë një ndikim të qëndrueshëm në jetën e të rinjve.

Ata të dy jetojnë dhe promovojnë një mënyrë jetese të shëndetshme, të cilën duan me pasion t’ia përcjellin brezit të ardhshëm.

Seedorf është ndër futbollistët më të mëdhenj të të gjitha kohërave. Ai është lojtari i vetëm në historinë e futbollit që ka fituar UEFA Champions League me 3 klube të ndryshme (katër herë), me Ajax, Real Madrid dhe Milan.

Që nga viti 2001, Seedorf ka krijuar dhe operuar shkolla futbolli dhe liga komunitare në të gjithë globin duke përfshirë Surinamin, SHBA-në dhe Holandën ndër të tjera, dhe ai gjithashtu vepron si këshilltar për pronarët e klubeve, federatat e futbollit dhe akademitë e futbollit.

Kampioni i pamposhtur i UFC-së, Khabib, një fans i madh i futbollit, ka qenë prej kohësh i njohur për punën e tij bamirëse dhe komunitare në vendlindjen e tij në Dagestan dhe në mbarë botën – që nga pensionimi nga MMA vitin e kaluar, ky angazhim vetëm sa është rritur.

Khabib e di se çfarë u desh për të nxjerrë më të mirën nga talenti i tij dhe për këtë arsye ka krijuar një kompani për menaxhimin e talenteve sportive për të mbështetur atletët në rrugëtimin dhe jetën e tyre profesionale.

Seedorf: “Futbolli më dha shumë në jetë dhe unë jam i përkushtuar t’i kthej komunitetit. Jam shumë i lumtur që jam partner me Khabib dhe ndikoj pozitivisht në gjeneratën e ardhshme me njohuritë që kam marrë gjatë këtyre viteve”.

Khabib: “Unë kam qenë gjithmonë një tifoz i madh i futbollit dhe e kam admiruar Clarence jo vetëm si lojtar, por edhe si njeri. Ai ka vlera të mira dhe kjo është shumë e rëndësishme për mua si partner. Klubi i Performancës Seedorf Khabib do të ketë një ndikim shumë pozitiv dhe do të përmirësojë aftësitë futbollistike dhe atletike, por mbi të gjitha do të krijojë njerëz të mirë që është gjëja më e rëndësishme.

 

Lajme të tjera

Lajmet e fundit