SKANDAL NË KOSOVË! Një skuadër dyshohet se ka trukuar 4 ndeshje me përfitime mbi 300 mijë euro 

back button
23 Shkurt 2023
22:18
Telesport

Gazeta e njohur franceze ka leshuar sonte b*omben e madhe! “Të paktën katër ndeshje të kampionatit kosovar të futbollit janë manipuluar për t’u ofruar bastorëve, me bazë si në Francë ashtu edhe në Kosovë, përfitime të konsiderueshme në bastet sportive, njoftoi të enjten Jurisdiksioni i Specializuar Ndërrajonal i Nancy (Jirs).

“Shërbimi Qendror i Garave dhe Lojërave (SCCJ) është duke hetuar për gati një vit faktet e korrupsionit sportiv dhe mashtrimit të organizuar në grup në lidhje me një klub futbolli të kategorisë së parë në Kosovë”, thuhet në një komunikatë për media nga Jirs.

Ky i fundit nuk saktësoi se për cilin klub bëhej fjalë, por analiza e koeficienteve dhe video-incizimeve të disa ndeshjeve bëri të mundur konfirmimin e manipulimit të rezultatit të disa prej tyre”, nënvizoi ajo.

Hetimi bëri të mundur kthimin e “anëtarëve të një rrethi të gjerë familjar të vendosur si në Francë ashtu edhe në Kosovë”, të dyshuar se kishin marrë pjesë “në manipulimin e rezultateve të disa ndeshjeve për të garantuar fitime të konsiderueshme gjatë basteve në rezultate. të këtyre ndeshjeve, të njohura paraprakisht”.

Kështu, nga katër takimet e përmendura, Jirs sjell një fitim të vlerësuar prej më shumë se 360,000 euro. Nëntë persona janë arrestuar. Në fund, katër burra të moshës 24 deri në 50 vjeç, nga Mulhouse (Haut-Rhin) dhe Dijon, u paditën me akuzat për mashtrim të organizuar në bandë dhe shoqërim kriminal.

Kampionati i Kosovës në Kategorinë e Parë, “Superliga”, bën bashkë 10 skuadra. Kampioni në fuqi është FC Ballkani, me seli në qytetin e Suharekës, në jug të vendit. Ende nuk ka emra te nje ekipi ne fjale por do te dalin me kalimin  e kohes dhe hetimeve…

Lajme të tjera

Lajmet e fundit