SKANDALI | Napoli, Osimhen nga Lille për 50 milionë euro plus 4 lojtarë! Dy prej tyre luajnë në kategorinë e katërt

27 Tetor 2021
16:51
Telesport

Shkëmbime lojtarësh me vlerësime tepër të mëdha, shpesh dhe me dëshirë pa lëvizur asnjë euro…

Një ciklon i ri, ende potencial, kërcënon të godasë Serinë A. Gazetat la Repubblica dhe Il Tempo kanë nxjerrë në dritë një raport, i cili ka mbërritur në tryezën e prokurorit federal Giuseppe Chinè, i cili ka në qendër shkëmbimet e lojtarëve dhe fitimet e kapitalit nga viti 2019 e deri më sot.

Covisoc, Komisioni Mbikëqyrës i klubeve të futbollit, duke përfituar nga kontrollet e nisura në korrik nga Consob, i dërgoi Prokurorit (dhe Presidentit Gravina, për informacion) një raport të detajuar për 62 transferime, duke e ftuar atë të hetonte çështjen: për mbikëqyrjen, në fakt, biznese të caktuara mund të kenë pasur një ndikim të rëndësishëm në llogaritë e kompanive të ndryshme të përfshira.

Operacionet midis Napolit dhe Lille
Ishte 31 korrik 2020, kur Napoli zyrtarizoi Victor Osimhen nga Lille. Një operacion prej 71.25 milionë eurosh, shifër që Napoli arriti ta “ule” me përfshirjen e 4 lojtarëve si homologë të pjesshëm.

Më i rëndësishmi ishte Orestis Karnezis, me vlerë 5.13 milionë euro (1 ndeshje vitin e kaluar në Kupën e Francës, asnjë këtë vit).

Përveç portierit grek, në negociata përfunduan edhe Claudio Manzi (4 milionë  euro), Ciro Palmieri (7 milionë euro ) dhe Luigi Liguori (4 milionë euro).

Manzi, mbrojtës i lindur në 2000, më pas u transferua te Fermana dhe sot është te Turris në Serie C.

Palmieri, sulmues i lindur në 2000, më pas u transferua te Fermana dhe sot është te Nocerina, në Serinë D.

Liguori, anësor i lindur në 1998, më pas u transferua te Fermana, më pas te Lecco dhe sot është në Afragolese në Serinë D.

Victor Osimhen, Lille-> Napoli 71.25 milionë euro
Orestis Karnezis, Napoli-> Lille 5.13 milionë euro
Claudio Manzi, Napoli-> Lille 4 milionë euro
Ciro Palmieri, Napoli-> Lille 7 milionë euro
Luigi Liguori, Napoli-> Lille 4 milionë euro

Lajme të tjera

Lajmet e fundit