Turneu i të pasurve, por Super League vendos një tavan rrogash për lojtarët: si do të funksionojë!

20 Prill 2021
18:44
Telesport

Ata tashmë e quajnë turneu i të pasurve, të elitës evropiane të futbollit.

Në fakt, European Super League (ESL) duket se dëshiron të lindë me kritere merite që lidhen me historinë e klubeve pjesëmarrëse dhe xhiron.

Të dymbëdhjetë ekipet themeluese janë në fakt ndër më të ndjekurat dhe më të shikuarat në botë…

Real Madrid´s President Florentino Perez during James Rodriguez´s official presentation as a new Real Madrid player at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain. July 22, 2013. (ALTERPHOTOS/Victor Blanco)
Football Calcio 2014/2015
La Liga Spagna
Foto Alterphotos / Insidefoto
ITALY ONLY

Pavarësisht nga lajmet për maksimumin e investimeve të ofruara nga gjigandi amerikan JP Morgan dhe të ardhurat luksoze që priten për ekipet pjesëmarrëse, Superliga do të ruajë gjithashtu etikën e vet sportive dhe financiare.

Kjo u njoftua dje nga Florentino Perez, presidenti i Real Madrid dhe gjithashtu presidenti i kësaj ligë të re evropiane.

Në fakt, një Kapak i Pagave do të nisë për të parandaluar që rrogat e klubeve të lartpërmendura të arrijnë majat e paqëndrueshme. Perez shpjegoi si vijon: “Kufiri i sipërm për pagat do të vendoset në 55% të xhiros.

Pagat gjithmonë rriten dhe të ardhurat ulen. Sponsorët tanë janë gjithashtu në vështirësi, shumëkombëshe si Adidas ose Emirates që nuk janë në gjendje të arrijnë nivelet para pandemisë”.

Në përmbledhje, ata që kanë hipotezuar kontrata faraonike për lojtarët e pranishëm në Super League do të duhet të rimendojnë idetë e tyre.

Padyshim që lojtarët si Leo Messi ose Cristiano Ronaldo do të vazhdojnë të marrin paga big, por më shumë në përputhje me mundësitë e klubeve dhe me homogjenitet më të madh se pjesa tjetër e shokëve të tyre të skuadrës.

Jo vetëm Kapaku i Pagave në rregulloret institucionale dhe financiare të Superligës së re.

Vetë Florentino Perez ka bërë të ditur se si klubet do të duhet të respektojnë Fair Play Financiar edhe kur largohen nga garat e UEFA-s…

“Ne do të përdorim FFP si në të kaluarën, është një rregullore e rëndësishme për futbollin të vazhdojë për 100 vjet”

Por padyshim që kufizimet e shpallura nga UEFA në të kaluarën nuk do të jenë aq mbytëse, duke pasur parasysh edhe të ardhurat vjetore të pritura për ata që marrin pjesë…

Një njoftim tjetër i rëndësishëm ka të bëjë me VAR. Super League gjithashtu ka zgjedhur të përqendrohet në teknologji dhe të monitorojë ndihmën për gjyqtarët.

Në një futboll aq të pasur dhe modern, sa ai i hipotezës nga 12 themeluesit, mund të ketë vend edhe për risitë e diskutuara për gjyqtarët.

Dhe gjyqtarët? Perez pranoi se synonte për më të mirën: “Ne do të përpiqemi të zgjedhim më të mirët me kritere profesionale. Ne do të bëjmë më të mirën”.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit