ZYRTARE! 6 klubet e Premier që u përfshinë në Super League gjobiten dhe firmosin aktin e fundit

9 Qershor 2021
17:44
Telesport

Ai në lidhje me Super League duket të jetë një kapitull praktikisht i  mbyllur, duke pasur parasysh që nëntë nga dymbëdhjetë klubet themeluese janë tërhequr.

Por pak më parë Premier League lëshoi ​​një deklaratë të rëndësishme zyrtare:

“Gjashtë klubet e përfshira në Super League sot e kanë pranuar edhe një herë gabimin e tyre dhe kanë konfirmuar angazhimin e tyre në Premier League dhe të ardhmen e futbollit anglez.

Ata u kërkuan falje me gjithë zemër tifozëve, klubeve të tjera, Premier League dhe Federatës.

Si një gjest i  vullnetit të mirë, ata kolektivisht ranë dakord të paguanin një kontribut prej 22 milion sterlinash. Ata gjithashtu ranë dakord të mbështesin ndryshimet në rregullore në mënyrë që çdo veprim i  ngjashëm në të ardhmen të çojë në një zbritje prej 30 pikësh.

Secili prej gjashtë klubeve, në një rast të tillë, do të jetë gjithashtu subjekt i  një gjobe shtesë prej 25 milion sterlina. Kjo marrëveshje e mbyll hetimin për këtë çështje”.

Gjashtë klubet angleze të përfshira në projektin e Super League janë Arsenali, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United dhe Tottenham.

Ata tani do të paguajnë 22 milion sterlina në total dhe do të zotohen të mos ndërmarrin veprime të ngjashme përsëri në të ardhmen.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit