ZYRTARE: Një tjetër klubi legjendar italian bëhet amerikan për 100 mln euro! Pronari i ri ka një pasuri të madhe

18 Shtator 2020
14:10
Telesport

Ka ardhur kthesa e madhe te Parma! Ajo që pritej, në fakt, nga tifozeria dhe vetë futbollistët. Me një shënim që u shfaq në faqen zyrtare të internetit, klubi emilian njoftoi se sipërmarrësi amerikan Kyle Krause është nga sot aksioneri i ri i shumicës së klubit.

“Fillimi i ri – ndërmarrja e përbërë nga sipërmarrës nga Parma Guido Barilla, Giampaolo Dallara, Mauro Del Rio, Marco Ferrari, Angelo Gandolfi, Giacomo Malmesi, Paolo dhe Pietro Pizzarotti – dhe Krause Group – kompania përmes së cilës familja Amerikane Krause kontrollon një seri të larmishme bizneset që përqafojnë klubet me pakicë, logjistikë, turizëm, verë, pasuri të paluajtshme, bujqësi dhe sporte – janë të lumtur të njoftojnë blerjen e suksesshme, nga Grupi Krause, të aksioneve kontrolluese në Parma Calcio 1913”.

Parma, UFFICIALE: Kyle Krause è il nuovo proprietario. 'Realizzo un sogno'  | Primapagina | Calciomercato.com

Në veçanti, Krause Group ka blerë 90% të Parma Calcio 1913 SRL dhe 99% të Progetto Stadio Parma srl, kompania SPV e krijuar për të menaxhuar projektin e rinovimit të Stadiumit Tardini.

Një marrëveshje në parim që sipas Financial Times duhet të jetë rreth 100 milion euro, me Parma duke u bërë klubi i katërt i Serie A që ka pronarë amerikan (pas Romës, sapo kaloi te Dan Friedkin, Milano i Fondo Elliot dhe Fiorentina nga Rocco Commisso).

Në përgjithësi, pasuritë e vlerësuara për familjen Krause janë 3 miliardë dollarë, të cilave u shtohen pronat e rëndësishme në zotërimin e tyre siç është toka në Itali por edhe pronat luksoze që ndodhen në Shtetet e Bashkuara.

Pas shitjes së përfunduar sot në Milano përpara Noterit Mario Notari, pronësia e Parma Calcio 1913 sot ndahet në: 90% Krause Group, 9% Nuovo Fillimi dhe 1% Parma Partecipazioni Soçer, kompania që bashkon pronësia e përhapur e përbashkët e tifozëve”.

“Sapo ekipi nga qyteti ynë u kthye në Serinë A, një rrugë që u fillua nga amatorët vetëm 5 vjet më parë, anëtarët e Nuovo Start kishin bërë angazhimin për të identifikuar një aksioner të ri me shumicë i cili kishte qëndrueshmëri, pasion dhe aftësi për të garantuar një të ardhme të madhe te Parma Calcio” – deklaroi Marco Ferrari, Presidenti i Nuovo Fillimi – “Akti i nënshkruar këtë mëngjes përfundon këtë mision: pasioni i Kyle Krause dhe familjes së tij për vendin tonë, sportin tonë dhe qytetin tonë i bën ata të njerëzit më të përshtatshëm për të shkruar një kapitull të ri në historinë e Parmës. Fati ynë më i madh i shkon familjes Krause, ndërsa falënderimet tona shkojnë për të gjithë ata që na kanë ndihmuar dhe mbështetur në mënyrat më të ndryshme ndër vite”.

Serie A, ufficiale: Kyle Krause nuovo proprietario del Parma - Eurosport

“Blerja e Parma Calcio është realizimi i një ëndrre që kam parë për ca kohë – tha Kyle Krause, President dhe CEO i Krause Group – E gjithë familja ime dhe unë kemi ndarë një pasion të madh për futbollin dhe për breza të tërë, pasi Italia është toka e paraardhësve tanë. Me kalimin e viteve Parma ka treguar shpirtin e një luftëtari të vërtetë, me rilindjen nga Seria D që ishte një dëshmi e vërtetë e këmbënguljes dhe vendosmërisë. Një histori që më magjepsi. Si president i ardhshëm, unë premtoj angazhimin më të madh për këtë klub. Do të jem i nderuar të përfaqësoj këto ngjyra të lavdishme dhe të jem në gjendje të luaj një rol në historinë e njëqindvjetorit të kësaj kompanie. Unë do të bëj çmos që sporti ynë, ekipi ynë dhe numri i mbështetësve tanë të rriten në Parma, në Itali dhe në të gjithë botën”.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit